Τρίτη 26 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΝΕΟΛΑΙΑ
Να αναβαθμιστεί και όχι να καταργηθεί το ΕΙΝ

Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

Μέτρα για την αναβάθμιση του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας (ΕΙΝ) ζητά με Επίκαιρη Ερώτησή του στη Βουλή, απευθυνόμενη στην υπουργό Παιδείας, ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος.

Οπως λέει στο κείμενο της Επίκαιρης Ερώτησης ο βουλευτής: «Στα πλαίσια των συγχωνεύσεων διάφορων οργανισμών, η κυβέρνηση προωθεί την κατάργηση του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας (ΕΙΝ) που έχει την ευθύνη για τη φοιτητική μέριμνα και καλύπτει τις ανάγκες περίπου 20.000 νέων. Η εξέλιξη αυτή έρχεται να προστεθεί σε μια ήδη διαμορφωμένη κατάσταση μείωσης δαπανών, σημαντικής έλλειψης προσωπικού στο εν λόγω ίδρυμα και την ιδιωτικοποίηση, μέσω της ενοικίασης σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, τομέων του.

Συγκεκριμένα, στο ΕΙΝ απασχολούνται σήμερα 480 υπάλληλοι και ενώ οι οργανικές θέσεις είναι 953. Η επιχορήγησή του έχει μειωθεί κατά 20%.

Είναι φανερό ότι για να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες των παιδιών της λαϊκής οικογένειας οι δομές σύγχρονης και δωρεάν σίτισης και στέγασης πρέπει να επεκταθούν ενώ παράλληλα απαιτείται να προβλεφθούν νέες θέσεις εργασίας στο ΕΙΝ με κατοχύρωση του σταθερού και μόνιμου χαρακτήρα τους. Η κυβέρνηση όμως δεν κινείται σε αυτήν την κατεύθυνση.

Είναι, επίσης, γνωστό ότι υπάρχει συσσωρευμένος τεράστιος πλούτος από κληροδοτήματα και δωρεές στο ΕΙΝ, πλούτος που απ' ό,τι φαίνεται με βάση τις εξελίξεις που έχει δρομολογήσει η κυβέρνηση πάει κατευθείαν στα χέρια των ιδιωτών».

Ο βουλευτής του ΚΚΕ ρωτά την υπουργό Παιδείας:

  • Αν προτίθεται να προχωρήσει στην επέκταση του θεσμού της δωρεάν σίτισης και στέγασης για τους σπουδαστές και φοιτητές, να αναβαθμίσει και όχι να καταργήσει το ΕΙΝ.
  • Αν προτίθεται να προχωρήσει στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, να κατοχυρώσει το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους, στο ΕΙΝ.
  • Αν προτίθεται να αξιοποιήσει την τεράστια περιουσία του ΕΙΝ προς όφελος των λαϊκών αναγκών και όχι των ιδιωτών.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ