Τρίτη 26 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΤΤΙΚΗ
Ιδιωτικοποιείται η διαχείριση απορριμμάτων

Την πλήρη ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων της Αττικής, που θα επιφέρει ακόμη μεγαλύτερα χαράτσια στα τέλη καθαριότητας για τη λαϊκή οικογένεια, αποφάσισε η κυβέρνηση σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χτες το απόγευμα στο υπουργείο Περιβάλλοντος - Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής υπό την προεδρία του υπουργού Γιώργου Παπακωνσταντίνου και στην οποία συμμετείχαν ο υφυπουργός Εσωτερικών Πάρις Κουκουλόπουλος, ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός και ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηλίας Λιακόπουλος.

Ειδικότερα στη σύσκεψη αποφασίστηκε η διαγωνιστική διαδικασία για την προκήρυξη των έργων υποδομής διαχείρισης απορριμμάτων της Αττικής που περιλαμβάνονται στον περιφερειακό σχεδιασμό και σύμφωνα με τον οποίο το 90% περίπου των σκουπιδιών που παράγονται στην Αττική θα επεξεργάζονται στο πολύπαθο Θριάσιο.

Οπως ανακοινώθηκε, το πρώτο στάδιο του διεθνή ανοικτού διαγωνισμού θα είναι η προαναγγελία του στην Ευρωπαϊκή Ενωση (22 Αυγούστου) και στο διεθνή Τύπο.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται πως «στόχος είναι η προσέλκυση επενδύσεων, που προσεγγίζουν τα 400 εκατ. ευρώ», ουσιαστικά, δηλαδή «φωτογραφίζεται» η κατασκευή από ιδιώτες και η λειτουργία τους από αυτούς για 20 χρόνια των τεσσάρων μονάδων της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ ΕΣΔΚΝΑ και Περιφέρειας, που τελικά απορρίφθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «η διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής θα βασίζεται στο συνδυασμό ανακύκλωσης με διαλογή στην πηγή, επεξεργασίας και αξιοποίησης των απορριμμάτων με ανοικτές και δόκιμες τεχνολογίες, που έχουν ήδη εφαρμοστεί με επιτυχία σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης για εύλογο χρονικό διάστημα και τέλος ασφαλούς διάθεσης των υπολειμμάτων». Ουσιαστικά, δηλαδή δεν αποκλείεται η καρκινογόνα καύση...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ