Τρίτη 26 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
24ωρο
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

 ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΚΟΥΤΡΟΚΟΗΣ
ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΚΟΥΤΡΟΚΟΗΣ
φωτό

Η Ομοσπονδία Σωματείων Εργαζομένων Γεωργικών Οργανώσεων (ΟΣΕΓΟ), προσφέρει στο ΚΚΕ 300 ευρώ, στη μνήμη του ΑΓΓΕΛΟΥ ΤΖΕΚΗ. «Ο συνάδελφος Τζέκης, εργαζόμενος σε συνεταιριστική οργάνωση, διετέλεσε μέλος της Διοίκησης της Ομοσπονδίας, όπου σταθερά υποστήριζε τα συμφέροντα των εργαζομένων, ευρισκόμενος πάντα στην πρώτη γραμμή του αγώνα», τονίζεται.

***

φωτό 2

Στη μνήμη του συν. ΗΛΙΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ από Καρυές Λάρισας και ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΚΟΥΤΡΟΚΟΗ, ο συν. Δημήτρης Καραμήτας προσφέρει στο «Σπίτι του Αγωνιστή» 300 ευρώ.

***

Στη μνήμη της μητέρας μου, ΓΡΑΜΜΑΤΗΣ ΤΣΟΓΚΑ, που συμπληρώνονται 6 χρόνια από το θάνατό της, προσφέρω 50 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ, μέσω Αχτίδας Υπαίθρου Μαγνησίας του Κόμματος.

***

φωτό

Τον περασμένο Ιούνη έκλεισαν 28 χρόνια από τότε που «έφυγε» από τη ζωή η σύζυγος του αδελφού μας, αγωνίστρια ΑΣΠΑΣΙΑ ΣΥΡΟΥ, το γένος Βλαχοπούλου, και 4 χρόνια από το θάνατο της κόρης της, ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ. Είναι ενταφιασμένοι στο νεκροταφείο του χωριού «Ν. ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗΣ», στην Ουγγαρία.

Στη μνήμη τους, καθώς και στη μνήμη της αδελφής μας, ΝΑΥΣΙΚΑΣ ΣΥΡΟΥ - ΓΚΑΡΓΚΑ, και του ανεψιού της, ΚΩΣΤΑ ΓΚΑΡΓΚΑ, που βρήκαν τραγικό θάνατο σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, πηγαίνοντας στην Ουγγαρία για την κηδεία της Ασπασίας, προσφέρουμε στο ΚΚΕ 80 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Ραφήνας και 20 ευρώ στο Παράρτημα ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ Ραφήνας.

Η Ασπασία, αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης από τους Χιονάδες Καστοριάς, κυνηγήθηκε μετά την απελευθέρωση για την αντιστασιακή της δράση, καθώς και όλη η οικογένειά της. Στη ΛΔ Ουγγαρίας, όπου έζησε πολιτικός πρόσφυγας, αναδείχτηκε στέλεχος της προσφυγικής οργάνωσης.

Γιώργος Σύρος και Βασιλική Σύρου - Παπαλεξανδρή

ΑΣΠΑΣΙΑ ΣΥΡΟΥ
ΑΣΠΑΣΙΑ ΣΥΡΟΥ
***

φωτό

Συμπληρώνονται 19 χρόνια από το θάνατο της αγωνίστριας ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΓΕΩΡΓΟΥ (Τασιούλη). Η Ελισάβετ πολύ νωρίς οργανώθηκε στην ΕΠΟΝ Σουφλίου και σύντομα έγινε γραμματέας της. Για τη δράση της αυτή, πιάστηκε από τους Γερμανούς και βασανίστηκε με φάλαγγα. Δεν πτοήθηκε, όμως, συνέχισε τη δράση της, έχοντας συμπαραστάτη την οικογένειά της, η οποία μονίμως έκρυβε και κάποιον (παράνομο) κομμουνιστή στο σπίτι της. Οταν ο Γιώργος Γεώργου, γνωστός ήρωας του Κόμματός μας έμεινε στο σπίτι τους, την γνώρισε στον αδελφό του Τάσο Γεώργου με τον οποίον και παντρεύτηκε. Η κοινή τους πορεία προδιαγεγραμμένη, κυνηγητά και φυλακές. Εκαναν 4 παιδιά. Παρά τις δυσκολίες, τα διαπαιδαγώγησαν με τα ιδανικά του κομμουνισμού και το όραμα του σοσιαλισμού. Ολα της τα χρόνια δούλευε μοδίστρα και έζησε την καταπίεση από πρώτο χέρι σαν βιομηχανικός εργάτης. Ολα αυτά είχαν σαν συνέπεια να φύγει σε ηλικία μόλις 63 ετών.

Οι κόρες της, Ασπασία Γεώργου και Δήμητρα Τραβασάρου (Γεώργου), αντί για μνημόσυνο, δίνουν για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, 40 ευρώ μέσω ΚΟΒ Λυκότρυπας - Αγίας Αννας.


 ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΗΛΙΑΣ
ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΗΛΙΑΣ

ΤΖΕΚΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ
ΤΖΕΚΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ

ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΓΕΩΡΓΟΥ (Τασιούλη)
ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΓΕΩΡΓΟΥ (Τασιούλη)
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2009-08-11 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2007-06-17 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2007-05-19 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2007-02-03 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2006-09-26 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2006-02-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ