Σάββατο 27 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
Εικαστικά
Εκθεσιακές περιηγήσεις

Εργο του Χαρ. Κατσατσίδη
Εργο του Χαρ. Κατσατσίδη
Μια ενότητα έργων, η οποία επικεντρώνεται στον κορμό και τη ρίζα του δέντρου, παρουσιάζει ο Πέτρος Ζουμπουλάκης στην έκθεση που εγκαινιάζεται την Τρίτη (8μμ) στην γκαλερί «έκφραση» (Βαλαωρίτου 9α).

Οπως σημειώνει ο ίδιος ο καλλιτέχνης, «Πάντα ανατρέχω στη σοφή δασκάλα, τη Φύση. Πάντα παρατηρούσα τα δέντρα. Στις ατελείωτες περιπλανήσεις μου έβλεπα αχόρταγα αυτό το καταπληκτικό δημιούργημα και προσπαθούσα να νιώσω και ν' αφουγκραστώ τους αόρατους μηχανισμούς του, τις μυστικές λειτουργίες του. Το έβλεπα σαν ζωντανό οργανισμό σοφό και αμίλητο. Σύμβολο αξιοπρέπειας, αντοχής, υπομονής και δύναμης».

«... Κρατούσα σημειώσεις, σχεδίαζα βιαστικά, φωτογράφιζα. Οταν γυρνούσα στο εργαστήρι μου οι σημειώσεις αυτές έπαιρναν μορφή. Το δέντρο αποτελούσε μέρος, λεπτομέρεια των τοπίων μου. Κάποια στιγμή, εδώ και κάποια χρόνια αυτονομήθηκε. "Το ξαναείδα". Εστίασα την προσοχή μου στον κορμό, στη ρίζα του, στη στερέωσή του στη γη, εκεί που αυτό ξεκινάει και όχι εκεί που καταλήγει». Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 17 Φλεβάρη.

  • Τη ζωγραφική δουλιά των τριών τελευταίων χρόνων παρουσιάζει ο Χαράλαμπος Κατσατσίδης στην έκθεση έργων του που εγκαινιάζεται την 1η του Φλεβάρη (8μμ) στην γκαλερί «Σίγμα» (Αγ. Αναργύρων 20-22). Οπως σημειώνει ο καλλιτέχνης «Τέσσερα ζητήματα με απασχολούν σε όλη τη δουλιά μου: Πώς δημιουργείται ο εικαστικός χώρος, ποια η σχέση των υλικών με το τελικό έργο, η κλίμακα και τέλος, η ανθρώπινη κατάσταση». Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 3 Μάρτη.
  • Στην γκαλερί «Νέες Μορφές» (Βαλαωρίτου 9), παρουσιάζεται έκθεση έργων του Τάκη Ζερδεβά. Ο καλλιτέχνης χρησιμοποιεί μικρά τμήματα εικόνων ως συντακτικές μονάδες μιας ευρύτερης εντύπωσης και τα συμπαραθέτει. Οπως σημειώνεται στον κατάλογο, «αφού ερεύνησε τις δυνατότητες μιας αφήγησης με εικόνες στην πρώτη ενότητα της εικαστικής του πορείας, κατά τη δεύτερη ενότητα θέτει πλέον με σκληρό τρόπο το ερώτημα της σχέσης εικόνας και λέξεων». Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 11 Φλεβάρη.
  • Συνεχίζεται με επιτυχία στην αίθουσα τέχνης «Θεόφιλος» (Μητροπόλεως 59, Στοά Πανδρόσου), η έκθεση έργων ζωγραφικής της Εφης Μάνου. Πρόκειται για ακουαρέλες που καλύπτουν χρονικά την τελευταία πενταετία. Θα διαρκέσει έως τις 4 του Μάρτη.
  • Την πρώτη ατομική έκθεση της ζωγράφου Σύλβιας Λαΐου, φιλοξενεί έως τις 5 Φλεβάρη η αίθουσα «Σκουφά» (Σκουφά 4). Πρόκειται για μια σειρά έργων που χαρακτηρίζονται από δυναμισμό, πλούσιο χρώμα και σχεδιαστική λιτότητα.
  • Εως τις 17/2 στην γκαλερί «Αργώ» (Μέρλιν 8), έκθεση έργων ζωγραφικής του Κώστα Χαραλαμπίδη. Με τις ζωγραφισμένες σελίδες από εφημερίδες και άλλα έντυπα και με την ανάλογη επιλογή τίτλων και κειμένων, όπως και με τα άλλα στοιχεία που επιλέγει, ο ζωγράφος επιδιώκει να εκφράσει την πραγματικότητα, όπως ο ίδιος αισθάνεται ότι είναι.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εγκαίνια χρωμάτων (2003-04-23 00:00:00.0)
Εικαστικές «Παρουσίες» (2003-01-31 00:00:00.0)
Εικαστικές «αποδράσεις» (2002-10-03 00:00:00.0)
Γεγονότα και βιογραφίες (2002-01-09 00:00:00.0)
Ατομικές εκθέσεις (2002-01-05 00:00:00.0)
Ματιές στις εκθέσεις (1996-06-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ