Τετάρτη 23 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Εγκαίνια χρωμάτων

Εργο της Οπυς Ζούνη
Εργο της Οπυς Ζούνη
Εργα ζωγραφικής και κατασκευές παρουσιάζει (6-31 του Μάη), η Οπυ Ζούνη στην αίθουσα «Σκουφά» (Σκουφά 4). Πρόκειται για δημιουργίες των τριών τελευταίων χρόνων. Οι χαρακτηριστικοί προοπτικοί χώροι με αναφορές στη σύγχρονη πολεοδομία της μεγαλούπολης και τις διαφυγές στο φυσικό τοπίο, είναι μερικά από τα θέματα της δημιουργού. Δρόμοι, φανταστικοί χώροι, κατασκευές με καθρέφτες, που προκαλούν διαδοχικές αντανακλάσεις, κύβοι που προσδιορίζουν χώρους αποτελούν μερικά άλλα θέματα. Τη θεματογραφία της συμπληρώνουν έργα μεγάλων διαστάσεων, ζωγραφικά, κατασκευές ή γλυπτά, τα οποία διαμορφώνουν πύλες, ναούς και σκακιέρες που εξελίσσονται σε κύβους.

Η τελευταία δουλιά της Βούλας Μασούρα εγκαινιάζεται στις 8/5 (8μμ) στην αίθουσα «Μέδουσα» (Ξενοκράτους 7). «Φθορά Μνήμες ΙΙ» είναι ο τίτλος της και θα διαρκέσει έως τις 14 Ιουνίου.

Εγκαινιάζεται στις 8/5 (8μμ) στην γκαλερί «Στίγμα» (Αγ. Αναργύρων 20-22, Ψυρρή), έκθεση ζωγραφικής του Δανιήλ. Θα διαρκέσει έως τις 21/6.

Την πρόσφατη εικαστική του δημιουργία παρουσιάζει ο Κώστας Πανιάρας στην γκαλερί «Νέες μορφές» (Βαλαωρίτου 9). Η νέα του δημιουργία χαρακτηρίζεται από μια παλέτα που κινείται σε κλίμακες αυστηρής μονοχρωμίας ως λυρικό παραλήρημα, που είχε «προείπει» άλλωστε ο καλλιτέχνης στις δύο εμφανίσεις του στο Λονδίνο τον Οκτώβρη και στη Θεσσαλονίκη το Δεκέμβρη του 2000.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ