Παρασκευή 29 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΑΞΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Οργανώνουν την πάλη ενάντια στο χτύπημα των ΒΑΕ
  • Συνέλευση στις 3 Αυγούστου από τα Σωματεία Επισιτισμού και Τουρισμού στην Αττική
  • Παράσταση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα στο ΙΚΑ Λάρισας

Σε οργάνωση της πάλης τους ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης που με το σφαγιασμό των ΒΑΕ καταδικάζει χιλιάδες εργαζόμενους του κλάδου και άλλων κλάδων σε ακόμα μεγαλύτερη φτώχεια και κάνει απαγορευτική τη σύνταξη αφού κανείς δεν θα έχει δουλειά μέχρι τα 65, καλούν τους εργαζόμενους τα ταξικά κλαδικά συνδικάτα Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής και Επισιτισμού Τουρισμού Πειραιά. Τα δυο συνδικάτα απευθύνουν κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στη συνέλευση όλου του κλάδου την Τετάρτη 3 Αυγούστου, στις 5 το απόγευμα στο ξενοδοχείο «ΤΙΤΑΝΙΑ».

Παράσταση διαμαρτυρίας, για την απόφαση της κυβέρνησης να καταργήσει τα ΒΑΕ σε μια σειρά κλάδους και ειδικότητες, θα πραγματοποιήσει την ερχόμενη Δευτέρα, στις 11.30 το πρωί, αντιπροσωπεία συνδικαλιστών του Εργατικού Κέντρου Λάρισας και πρωτοβάθμιων σωματείων στην τοπική διεύθυνση του ΙΚΑ.

Κάλεσμα οργάνωσης, αντίστασης και πάλης στους εργαζόμενους του κλάδου απευθύνει με ανακοίνωσή της η Πανελλαδική Ενωση Ελαιουργοσαπωνοποιών. Καλεί σε κοινό αγώνα μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους σε αυτή την επίθεση και σε πάλη για τη διεύρυνση της λίστας των ΒΑΕ όπου χρειάζεται. Να παλέψουν για σύνταξη στα 55 για τους άντρες - 50 για τις γυναίκες στα ΒΑΕ, ουσιαστικά μέτρα προστασίας στους χώρους της Υγείας.

«Ο θεσμός των ΒΑΕ, αναφέρει η ανακοίνωση, αποτελεί τη βασική ελάχιστη συμβολή στον περιορισμό των συνεπειών του επαγγελματικού κινδύνου και της πρώιμης φθοράς της υγείας των εργαζομένων σε διάφορους κλάδους και ειδικότητες όπως οι κλάδοι της ελαιουργίας, σαπωνοποιίας, απορρυπαντικών της Χημικής Βιομηχανίας συνολικότερα. Η κυβέρνηση, το κεφάλαιο και η ΕΕ ανοίγουν το δρόμο για την ολοκληρωτική αποδόμηση του θεσμού των ΒΑΕ. Αξιοποιούν την καπιταλιστική κρίση για να επιτύχουν τα αντεργατικά μέτρα που έχουν σχεδιάσει εδώ και χρόνια».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ