Παρασκευή 29 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Τελευταίο μεροκάματο για δυο εργάτες

Το τελευταίο του μεροκάματο έκανε τη Δευτέρα ο 54χρονος Γιώργος Καραδήμου. Πήγε για δουλειά και κατέληξε νεκρός στο νοσοκομείο Γιαννιτσών Πέλλας.

Ο Γ. Καραδήμου δούλευε στην κονσερβοποιία «Πρόδρομος Παντζίδης ΑΒΕΕ». Την ώρα της δουλειάς στο τμήμα πακετοποίησης, έχασε τις αισθήσεις του. Μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών, όπου κατέληξε μετά από περίπου μιάμιση ώρα.

Ερευνα για το ατύχημα διεξάγεται από τεχνικούς επιθεωρητές του Τμήματος Τεχνικής και Υγειονομικής Επιθεώρησης Πέλλας, ενώ παράλληλα αναμένεται και ιατροδικαστική έκθεση για τυχόν ύπαρξη παθολογικών αιτιών.

Αυτή την περίοδο πάντως, τα κονσερβοποιεία δουλεύουν με εντατικούς ρυθμούς, καθώς είναι περίοδος συγκομιδής και επεξεργασίας των φρούτων (ροδάκινα κλπ).

Τον παρέσυρε απορριμματοφόρο

Το θάνατο βρήκε χτες το πρωί στο Τολό ο Νίκος Πολίτης, 42 ετών, εργαζόμενος - σύμφωνα με πληροφορίες κοινωφελούς εργασίας - όταν τον παρέσυρε το απορριμματοφόρο όχημα (έκανε όπισθεν) στο οποίο δούλευε, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα. Αμέσως διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Ναυπλίου όπου λίγο αργότερα εξέπνευσε.

Σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία Αργολίδας του ΠΑΜΕ, μεταξύ άλλων, τονίζει: «Η εντατικοποίηση της εργασίας, οι μειώσεις του προσωπικού, τα ελλιπή μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, έχουν σαν αποτέλεσμα τέτοιου είδους εργατικά ατυχήματα. Εγκληματικές ευθύνες έχουν οι κυβερνήσεις της πλουτοκρατίας, αλλά και οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Εγκληματικές ευθύνες έχουν και οι δημοτικές αρχές που στηρίζονται από το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ. Ολοι αυτοί με τις επικίνδυνες θέσεις τους για την Τοπική Διοίκηση, τσακίζουν τους εργαζόμενους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ