Σάββατο 30 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΙΓΥΠΤΟΣ
Ισλαμιστική παρουσία στη διαδήλωση

KAΪΡΟ._ Οι πιο ακραίες δυνάμεις των ακραίων Μουσουλμάνων Σαλαφιστών (μεταξύ άλλων πρεσβεύουν την επιστροφή στις θεμελιώδεις αρχές και αξίες του κορανίου και την εφαρμογή αυστηρότατου ισλαμικού νόμου) καπέλωσαν τη χτεσινή διαδήλωση δεκάδων χιλιάδων ατόμων στην κεντρική πλατεία του Καϊρου Ταχρίρ, σε μία επίδειξη δύναμης και ισχύος έναντι των «Αδελφών Μουσουλμάνων» αλλά και των αντιπολιτευόμενων πολιτικών δυνάμεων στο στρατιωτικό συμβούλιο που έχει αναλάβει την εξουσία μετά την ανατροπή του πρώην προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ.

Ετσι, αντί του συνήθους συνθήματος «Ο λαός θέλει την ανατροπή του καθεστώτος», χτες ακούστηκε δυνατότερα το σύνθημα «Ο λαός θέλει την εφαρμογή της σαρία» (Σαρία είναι ο ισλαμικός νόμος). Αντί της λέξης «ειρηνικά» ακουγόταν η λέξη «ισλαμικά» κ.ο.κ.

Η προκλητική εμφάνιση των σαλαφιστών προκάλεσε σαφέστατα τις επικρίσεις των άλλων δυνάμεων μεταξύ των διαδηλωτών, αφού η έντονα χρωματισμένη θρησκευτική παρουσία τους εκδηλώθηκε κατά παραβίαση της άγραφης συμφωνίας που θέλει τις αντικαθεστωτικές διαδηλώσεις να πραγματοποιούνται με ενωτικό χαρακτήρα δίχως διχαστικά συνθήματα. Οι σαλαφιστές δεν αρκέστηκαν μόνον στο καπέλωμα της χτεσινής διαδήλωσης αλλά προχώρησαν και σε έμπρακτες ενέργειες βίας. Στην επαρχία Μίνια, νοτίως του Καΐρου, πυροβόλησαν και σκότωσαν δύο Χριστιανούς και τραυμάτισαν άλλους δύο από τους πέντε που επέβαιναν σε ΙΧ αυτοκίνητο. Στη νότια πόλη Αγιούτ, σαλαφιστές επιτέθηκαν και ξυλοκόπησαν μέλη του ΚΚ Αιγύπτου επειδή...«τόλμησαν» να συμμετάσχουν σε διαδήλωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ