Σάββατο 30 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΔΙΕΘΝΗ
ΛΙΒΥΗ
Δολοφονία ηγέτη των αντικαθεστωτικών

ΒΕΓΓΑΖΗ.--

Ο πρώην στρατιωτικός διοικητής των Λίβυων αντικαθεστωτικών Αμπντελ Φάταχ Γιούνες (στρατηγός που είχε αυτομολήσει από το καθεστώς Καντάφι) σκοτώθηκε προχτές, υπό περίεργες συνθήκες, ενώ βρισκόταν καθ' οδόν προς τη Βεγγάζη όπου είχε κληθεί από το «Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο» να υποβληθεί σε ερωτήσεις «σχετικά με ένα στρατιωτικό ζήτημα». Η (υπό ασαφείς συνθήκες) επίθεση ενόπλων εναντίον του Γιούνες εκδηλώθηκε στο αυτοκίνητο όπου επέβαινε αυτός και δύο βοηθοί του, σε δρόμο κοντά στο λιμάνι της πόλης Μπρέγκα.

Σύμφωνα με τον ανιψιό του θύματος, Αμπντούλ Χακίμ, η σορός του Γιούνες βρέθηκε καμένη, φέροντας σημάδια τραυμάτων από πυρά. Εντούτοις, ο Χακίμ φρόντισε να εκφράσει πίστη στον πολιτικό ηγέτη των αντικαθεστωτικών, Μουσταφά Αμπντέλ Τζαλίλ δηλώνοντας:«Η Λιβύη έρχεται πρώτη, έως ότου ο Θεός μας δώσει τη νίκη ή μας επιλέξει ως μάρτυρες».

Ο 67χρονος Γιούνες ήταν κατά το παρελθόν ένας από τους στενότερους συνεργάτες του Λίβυου προέδρου Μουαμάρ Καντάφι και μεταξύ άλλων είχε διατελέσει υπουργός Εσωτερικών. Σύμφωνα με πληροφορίες από τη λιβυκή πρωτεύουσα, ο Γιούνες ήταν δυσαρεστημένος τους τελευταίους μήνες, κυρίως έπειτα από το διορισμό από το Μεταβατικό Εθνικό Συμβούλιο του πρώην στρατηγού του λιβυκού στρατού Χαλίφα Χέφτερ στη θέση του διοικητή, με τον οποίο ο Γιούνες διαφωνούσε συχνά.

Τέλος, χτες, αξιωματούχος του ΝΑΤΟ ανακοίνωσε ότι σήμερα (Σάββατο) τα νορβηγικά αεροσκάφη θα πραγματοποιήσουν την τελευταία έξοδό τους στη Λιβύη, δύο ημέρες νωρίτερα από την επίσημη λήξη της συμμετοχής τους στην ιμπεριαλιστική αεροπορική επιχείρηση κατά των δυνάμεων του Λίβυου προέδρου Μ. Καντάφι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ