Σάββατο 8 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Πρεμιέρες στην περιφέρεια
«Ενα καπέλο γεμάτο βροχή» στην Κοζάνη
«Ενα καπέλο γεμάτο βροχή» στην Κοζάνη
  • Με ένα έργο που γνώρισε διεθνή επιτυχία, στο θέατρο και τον κινηματογράφο, το έργο «Ενα καπέλο γεμάτο βροχή» του Μάικλ Γκάτσο, κάνει πρεμιέρα, σήμερα, το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης, στην Κεντρική του Σκηνή. Το έργο θεωρείται πλέον κλασικό, όχι μόνο για την αρτιότητα της γραφής του, αλλά και για την ανθρωπιά, τη συγκίνηση και την αισιοδοξία που αντιμετωπίζει ένα τόσο καυτό και καίριο θέμα των ναρκωτικών. Η παράσταση ανεβαίνει σε μετάφραση Κώστα Ασημακόπουλου, σκηνοθεσία Πέπης Οικονομοπούλου, σκηνικά - κοστούμια Μαρίας Κανταρτζή. Παίζουν: Δημήτρης Γιαννακόπουλος, Βαγγέλης Ζερβόπουλος, Γιώργος Σμπυράκης, Γιώτα Μηλίτση, Μιχάλης Μαρκάτης, Γιώργος Σουξές, Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, Αννα Τσινάρη. Το «Ενα καπέλο γεμάτο βροχή» θα παίζεται μέχρι τέλος του Φλεβάρη και θα αποτελέσει τον άξονα γύρω από τον οποίο το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης, επιτελώντας τον κοινωνικό του ρόλο, θα οργανώσει ημερίδες, συζητήσεις και άλλες εκδηλώσεις γύρω από το θέμα «Ναρκωτικά, νεολαία, οικογένεια», σε συνεργασία με την επιστημονική, εκπαιδευτική κοινότητα ΟΚΑΝΑ. Στα μέσα του Μάρτη θα ανέβει η σατιρική κωμωδία «Εκπαιδεύοντας τη Ρίτα» του Μπιλ Ράσσελ, σε μετάφραση Μαρλέν Γεωργιάδη, σκηνοθεσία Γιάννη Διαμαντόπουλου, με την Τιτίκα Στασινοπούλου και τον Νίκο Δαδινόπουλο. Η παράσταση θα περιοδεύσει και στη Βόρειο Ελλάδα. Ενώ, στην Παιδική - Εφηβική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ συνεχίζονται οι παραστάσεις της «Ειρήνης» του Αριστοφάνη, σε διασκευή Γιάννη Καλατζόπουλου και σκηνοθεσία Θωδ Εσπίριτου.
  • Πρεμιέρα, σήμερα και στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας, όπου το ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης παρουσιάζει το έργο των Α.Σακελλάριου - Χρ. Γιαννακόπουλου «Θανασάκης ο Πολιτευόμενος», σε σκηνοθεσία Πάνου Σκουρολιάκου, σκηνικά Πηνελόπης Συρογιάννη και κοστούμια Νότας Μπενετάτου. Παίζουν: Πάνος Σκουρολιάκος, Παύλος Ευαγγελόπουλος, Ελένη Ζιώγα, Ειρήνη Χατζηκωνσταντή, Ηλίας Χριστόπουλος, Κώστας Πασπάλης, Ευδοκία Ρουμελιώτη.
  • Με το έργο του Κέβιν Ελιοτ «Μια νύχτα με τον Ρετζ» κάνει, σήμερα, πρεμιέρα, το ΚΘΒΕ, στο Μικρό θέατρο της Μονής Λαζαριστών, σε μετάφραση Αθανασίας Καραγιαννοπούλου, σκηνοθεσία Γιάννη Ρήγα, σκηνικά Γιάννη Κατρανίτσα. Παίζουν: Γιάννης Ηλιόπουλος, Νίκος Καπέλιος, Δήμος Κουτρούλης, Αλέξανδρος Μούκανος, Χρήστος Σουγάρης, Χριστόδουλος Στυλιανού.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ