Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
Καμιά εμπιστοσύνη στον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό

Απάντηση των ταξικών δυνάμεων σε κατάπτυστο δελτίο Τύπου της Ομοσπονδίας Εργαζομένων σε Επισιτισμό και Τουρισμό

Την ώρα που οι ταξικές δυνάμεις αγωνίζονται για την υπεράσπιση των ΒΑΕ, ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός της Ομοσπονδίας βγάζει κατάπτυστα δελτία Τύπου ενάντια στο ταξικό Συνδικάτο
Την ώρα που οι ταξικές δυνάμεις αγωνίζονται για την υπεράσπιση των ΒΑΕ, ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός της Ομοσπονδίας βγάζει κατάπτυστα δελτία Τύπου ενάντια στο ταξικό Συνδικάτο
Μπροστά στη μεγάλη μάχη για να μην περάσει το πετσόκομμα των ΒΑΕ, οι εργαζόμενοι στον Επισιτισμό - Τουρισμό καλούνται να παραμερίσουν και να μη δείξουν καμιά εμπιστοσύνη στον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό, ο οποίος για μια ακόμη φορά επιβεβαίωσε το ρόλο του όταν με κατάπτυστο δελτίο Τύπου επιτέθηκε στις ταξικές δυνάμεις του χώρου.

Με χτεσινή ανακοίνωσή του, το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής ξεσκεπάζει το ρόλο του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού και καλεί για μια ακόμη φορά τους εργαζόμενους να μη δείξουν καμιά εμπιστοσύνη σε αυτούς που συνδιαλέγονται στα τραπέζια και παζαρεύουν «τι» και «πόσο» θα κοπεί από τη ζωή των εργαζομένων.

Συγκεκριμένα, η Ομοσπονδία Εργαζομένων σε Επισιτισμό και Τουρισμό (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ) αναφέρει σε σχετικό δελτίο Τύπου της πως το ταξικό Συνδικάτο «δηλώνει ότι του αρκεί ο καταγγελτικός λόγος και δε συμμετέχει σε κανένα διάλογο με το υπουργείο Εργασίας και τους κοινωνικούς εταίρους. Καθώς και ότι δεν έχει καμιά εμπιστοσύνη στην Ομοσπονδία για τον αγώνα υπεράσπισης των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Είναι φανερό ότι η σημερινή "αριστερά" αποπνέει ένα άρωμα "νέας δεξιάς" από τις τοποθετήσεις και συμπεριφορές τους. Αποτελούν μέρος του προβλήματος και όχι μέρος της λύσης του. Πέφτουν θύμα του δογματισμού τους και των φαντασιώσεών τους και έτσι καθιστούν τα πραγματικά προβλήματα δυσεπίλυτα. Εχουμε απέναντί μας μια "αριστερά" που μοιάζει με θρησκευτική αίρεση και ο συνδικαλισμός μας διαβρώνεται από σταλινοειδείς ομάδες που πάσχουν από εμμονές και σεχταριστικό πνεύμα».

Είναι φανερό ότι τους ενοχλεί τόσο πολύ η δράση του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος που πλέον καταφεύγουν στη λάσπη και την προβοκάτσια. Με χτεσινή ανακοίνωσή του, το ταξικό Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής τονίζει:

«Από τη Γενική Συνέλευση του κλάδου απείχε καθολικά η παράταξη της ΠΑΣΚΕ, στο Συνδικάτο, οι εκλεγμένοι με αυτήν συνδικαλιστές σε όλα τα σωματεία της Αττικής, καθώς και όλο το προεδρείο της Ομοσπονδίας. Επιβεβαιώθηκε για μια ακόμη φορά ότι η υπονόμευση κάθε αγώνα, κάθε κινητοποίησης, κάθε προσπάθειας οργάνωσης και ενημέρωσης των εργαζομένων είναι για τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό κανόνας. Επιβεβαιώθηκε και η θέση του Συνδικάτου ότι καμιά εμπιστοσύνη δεν μπορεί να δείξει κανείς σε αυτές τις δυνάμεις που είναι συνυπεύθυνες για την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει η εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα.

«Οι εργαζόμενοι να τους παραδώσουν στα αφεντικά τους»

Αποδεικνύεται ότι η συχνή και στενή επαφή με τους μεγαλοεργοδότες και τα κόμματά τους, η μεγάλη τους κατρακύλα και οι επαναλαμβανόμενες προδοσίες που πραγματοποίησαν σε βάρος του κλάδου, τους έχουν ξεγυμνώσει τόσο, που είναι φανερή η αδυναμία τους να καταφεύγουν πια σε γνωστά επιχειρήματα με τα οποία στο παρελθόν έβαζαν στο χέρι μεγάλη μερίδα των εργαζομένων. Σήμερα η αλήθεια δεν κρύβεται. Τους έχει εκθέσει ανεπανόρθωτα η ζοφερή πραγματικότητα.

Η αποστροφή τους προς το ταξικό κίνημα, που εκφράζεται με ανοιχτό πλέον αντικομμουνισμό, είναι σημάδι των καιρών. Το ότι θεωρούν "δογματισμό" και "φαντασίωση" την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας, αποτελεί φτηνή επανάληψη όσων έχουν κατ' επανάληψη εκθέσει όλα τα κόμματα του ευρωμονόδρομου (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ., ΣΥΡΙΖΑ), κάποιοι ομολογουμένως με περισσότερο φανατισμό. Για όλους αυτούς "το γρανάζι δεν μπορεί να γυρνά χωρίς αφεντικά". Για μας πάλι, όχι μόνο γυρνά χωρίς αφεντικά, αλλά η οριστική μας απαλλαγή από τα "παράσιτα" αποτελεί στρατηγικό στόχο.

Οσο για την εμμονή τους στους κοινωνικούς διαλόγους, στους οποίους μας κατηγορούν ότι δεν προσερχόμαστε, αποτελεί ίσως το πιο ιστορικό παράδειγμα της διαχρονικής τους προδοσίας. Κανένα εργασιακό δικαίωμα δεν έχει καταργηθεί την τελευταία εικοσαετία χωρίς να έχει προηγηθεί διάλογος ΣΕΒ - ΓΣΕΕ, μεγαλοξενοδόχων και Ομοσπονδίας. Και παράλληλα κανένα εργασιακό ή λαϊκό δικαίωμα δεν έχει κατακτηθεί χωρίς να προηγηθούν σκληροί ταξικοί αγώνες, από τους οποίους οι ίδιοι όχι μόνο απέχουν, αλλά και τους υπονομεύουν συνειδητά».

Και καταλήγει: «Η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας έχει εδώ και δεκαετίες διαλέξει πλευρά. Δε μένει παρά οι ίδιοι οι εργαζόμενοι να τους παραδώσουν οριστικά και αμετάκλητα στα αφεντικά τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ