Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΑΞΙΚΑ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ
Οι ναυτεργάτες να συνεχίσουν τους αγώνες

«Οι απεργιακοί αγώνες και οι κινητοποιήσεις των ναυτεργατών, των εργαζομένων στον τουρισμό, των ταξιτζήδων είναι αγώνες που αφορούν το σύνολο των εργαζομένων ενάντια στην πολιτική της ανταγωνιστικότητας και κερδοφορίας του κεφαλαίου που στηρίζουν οι πολιτικές δυνάμεις του ευρωμονόδρομου». Αυτό τονίζουν σε ανακοίνωσή τους τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ - ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ - ΠΕΕΜΑΓΕΜ (Μαγείρων) - ΠΕΠΡΝ (Ρυμουλκών) - ΠΕΣ/ΝΑΤ απαντώντας στην επίθεση λάσπης που δέχονται οι απεργιακοί αγώνες.

Αυτή η πολιτική, επισημαίνουν, δημιούργησε την καπιταλιστική κρίση, με την ίδια πολιτική συνεχίζουν και αυξάνουν το βαθμό εκμετάλλευσης των εργαζομένων, επιτίθενται στο σύνολο των δικαιωμάτων εργατικής - λαϊκής οικογένειας.

Επιτίθενται με την ίδια λασπολογία σε βάρος των αγώνων των εργαζομένων, για «υπονόμευση του τουρισμού και της ανάπτυξης». Δηλώσεις που έχουν κάνει εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, του ΛΑ.Ο.Σ., του ΣΥΡΙΖΑ, αστικά ΜΜΕ, εφοπλιστικές ενώσεις, εμπορικοί σύλλογοι, ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων και άλλοι.

Την ίδια περίοδο που επιτίθενται στους αγώνες και επιβάλλουν πολιτική επιστράτευση και ποινικές διώξεις σε βάρος των ναυτεργατών, των εργαζομένων, επισημαίνεται στην ανακοίνωση, επεκτείνεται η «μαύρη» - ανασφάλιστη εργασία (πλοία, ξενοδοχεία και άλλα), προνόμια - επιδοτήσεις για το κεφάλαιο, ενώ αντίθετα μειώνονται μισθοί και συντάξεις, καταπατούνται συλλογικές συμβάσεις εργασίας, διαλύονται κοινωνικο - ασφαλιστικά δικαιώματα, συρρικνώνεται το λαϊκό εισόδημα.

Σε αυτές τις συνθήκες που το μονοπωλιακό κεφάλαιο αυξάνει τα κέρδη του, συμπιέζοντας την τιμή της εργατικής δύναμης, το δικαίωμα των διακοπών έχει γίνει είδος πολυτελείας για τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα.

«Επιβάλλεται, τονίζουν τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία, να συνεχίσουν στο δρόμο του αγώνα, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, με καλύτερη οργάνωση - συσπείρωση δυνάμεων σε κάθε χώρο δουλειάς, να δυναμώσει η συμμαχία των ταξικών δυνάμεων ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ - ΜΑΣ - ΟΓΕ».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οι ναυτεργάτες υπερασπίζονται τα συμφέροντα όλων των εργαζομένων (2012-04-12 00:00:00.0)
Σαν μια γροθιά όλοι με τους ναυτεργάτες (2012-04-10 00:00:00.0)
Ο δίκαιος αγώνας των ναυτεργατών (2012-03-20 00:00:00.0)
Με αποφασιστικότητα στη μάχη ενάντια στη μαύρη εργασία (2011-05-20 00:00:00.0)
Με νέα απεργία απαντούν στην πολιτική επιστράτευση (2010-11-30 00:00:00.0)
Ολοταχώς για την πρωτομαγιάτικη απεργία (2010-04-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ