Σάββατο 6 Αυγούστου 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΕΧΝΟΕΡΓΑΤΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ
«Να πάρουμε την υπόθεση της ζωής στα χέρια μας»

Ανακοίνωση με αφορμή το θανατηφόρο εργατικό ατύχημα

Την καταγγελία του Παναρκαδικού Συνδικάτου Τεχνοεργατών Οικοδόμων πως ο τραγικός θάνατος του Γιάννη Τσαγκαρέλη από την Αρκαδία - έπεσε σε γκρεμό βάθους 60 μέτρων οδηγώντας φορτηγό σε έργα οδοποιίας στον επαρχιακό δρόμο Βαλτετσινίκου - Περδικονερίου - έγινε κατά τη διάρκεια της δουλειάς και δεν υπήρχαν μέτρα ασφαλείας επιβεβαίωσε και η Επιθεώρηση Εργασίας.

Σε ανακοίνωσή του το Παναρκαδικό Συνδικάτο Τεχνοεργατών Οικοδόμων σημειώνει πως «από τα παραπάνω και από το φόρο αίματος που έχουμε πληρώσει όλοι οι εργαζόμενοι στις κατασκευές αλλά και από τις στρατιές ανέργων που έχουμε είναι επιτακτική ανάγκη η πάλη για Ενιαίο Φορέα Κατασκευών που θα κατασκευάζει τα έργα που έχει ανάγκη ο λαός. Τα έργα δε θα γίνονται ούτε κατά παραγγελία των εργολάβων, ούτε για το κέρδος θα σκοτώνονται οι εργάτες και θα φτιάχνονται έργα απαραίτητα για τη ζωή του λαού.

Καλούμε τους εργαζόμενους του κλάδου να πάρουν την υπόθεση της ζωής τους στα χέρια τους, να συσπειρωθούν στο συνδικάτο και μαζί από κοινού να παλέψουμε για ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς, για μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα, για μισθούς και μεροκάματα με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας. Να έρθουν σε επαφή με το συνδικάτο και για ζητήματα ασφάλειας, ωραρίου, ενσήμων, μείωση μεροκάματου κλπ. Μπορούμε μαζί, με αγώνα και καλό συντονισμό να πετύχουμε καλύτερες συνθήκες δουλειάς και αμοιβής.

Το Συνδικάτο εκφράζει τα θερμά συλλυπητήριά του στην οικογένεια του συναδέλφου μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ