Κυριακή 7 Αυγούστου 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΠΙΕΡΙΑ
«Μεγάλες Ιδέες» για το τσάκισμα του λαού

Σχόλιο - παρέμβαση της ΝΕ Πιερίας του ΚΚΕ

«Δωρίζουν στο λαό αγάλματα και Μεγάλες Ιδέες για εθνικές εφόδους στην Ανατολή και στις αλύτρωτες πατρίδες, την ίδια στιγμή που με την πολιτική τους γονατίζουν τα λαϊκά στρώματα και την εργατική τάξη προς όφελος της κερδοφορίας του κεφαλαίου» σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΝΕ Πιερίας του ΚΚΕ, με αφορμή τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου στο Λιτόχωρο τις προάλλες, το οποίο προσέφερε ο ΛΑ.Ο.Σ. και παρέστη, πέρα από τον πρόεδρό του, ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Ανθιμος καθώς και εκπρόσωποι από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ.

Η ΝΕ Πιερίας, μεταξύ άλλων, σχετικά με το γεγονός, σχολιάζει: «Ψήφισαν το μνημόνιο στην ελληνική Βουλή, έβαλαν πλάτη στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας (ΠΑΣΟΚ,ΝΔ και ΛΑ.Ο.Σ.) και δέχτηκαν ότι το αγγλικό Δίκαιο είναι πάνω από το ελληνικό στην πατρίδα μας. Ψήφισαν στη Βουλή συμβάσεις για την "εγκαθίδρυση της προωθημένης βάσης διοικητικής μέριμνας στη βάση της Σούδας, την εγκατάσταση βαλκανικής ταξιαρχίας με έδρα τον Τύρναβο καθώς και συνεργασία στα πλαίσια του ΝΑΤΟ με την Αγγλία και την Ρουμανία", συμβάσεις που εμπλέκουν ακόμα περισσότερο τη χώρα μας στα επικίνδυνα ΝΑΤΟικά γρανάζια.

Ομως αν ήθελαν να είναι συνεπείς με τα όσα λένε περί πατριωτισμού θα έπρεπε να βάλουν τον Αλέξανδρο να κοιτάζει δυτικά, εκεί ήταν ο πραγματικός εχθρός. Μερικές δεκάδες μέτρα πίσω από το άγαλμα, αμερικανικά στρατεύματα το 2001 (επί υπουργίας των γνωστών Α. Τσοχατζόπουλου και Γ. Παπανδρέου) έκαναν στρατιωτικές ασκήσεις, για να συνεχίσουν τις σφαγές που ξεκίνησαν σε βάρος του σερβικού λαού, κάτω από τη "σκιά του μυθικού Ολύμπου".

Γονάτισαν οι εργαζόμενοι της Πιερίας, συνθήκες "γαλέρας" γι΄αυτούς στις τουριστικές επιχειρήσεις, λέει το Εργατικό Κέντρο, εξολοθρεύονται οι αυτοαπασχολούμενοι, η "Μέριμνα", για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες, δεν έχει πετρέλαιο για το χειμώνα και οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι επτά μήνες, το Νοσοκομείο λειτουργεί στο "κόκκινο", όμως εμείς, ποιος στη χάρη μας, έχουμε το άγαλμα στο Λιτόχωρο.

Στην ελληνική ιστορία, πάντα πίσω από τις Μεγάλες Ιδέες, το οικονομικό και πολιτικό κατεστημένο έκρυβε τα συμφέροντά του και στόχο είχε την παραπλάνηση του ελληνικού λαού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ