Τρίτη 9 Αυγούστου 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΡΑΗΛ - ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ
Ο Λίμπερμαν προβλέπει «αιματοχυσίες»

TEΛ ΑΒΙΒ - ΤΡΙΠΟΛΗ-- Υπέρ της αναστολής των σχέσεων με τους Παλαιστίνιους τάχθηκε χτες ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Αβιγκντορ Λίμπερμαν, με το επιχείρημα ότι «σχεδιάζουν πρωτοφανή αιματοχυσία» μετά τις 20 Σεπτέμβρη, οπότε έχουν προγραμματίσει σειρά κινητοποιήσεων και διαδηλώσεων με στόχο την αναγνώριση της ανεξαρτησίας της Παλαιστίνης από τις χώρες - μέλη της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Οι δηλώσεις Λίμπερμαν έγιναν δίχως βεβαίως να παρουσιαστούν στοιχεία που να τις στηρίζουν, παρά συνοδεύτηκαν με τη γνωστή επίκληση στις εκθέσεις των μυστικών υπηρεσιών του Ισραήλ και σε «δημόσιες δηλώσεις» Παλαιστίνιων αξιωματούχων.

Στο μεταξύ, το Σαββατοκύριακο τουλάχιστον δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και έξι τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις ανάμεσα σε παλαιστινιακές φατρίες στο νότιο Λίβανο. Οι συγκρούσεις ξέσπασαν σε προσφυγικό καταυλισμό ανατολικά της Σιδώνας, ανάμεσα στο κίνημα Φάταχ και στην Τζουντ ελ-Σαμ, μία οργάνωση που συνδέεται με την αλ Κάιντα. Ο υπεύθυνος ασφαλείας του καταυλισμού που ανήκει στην Φάταχ δήλωσε προχτές ότι η κατάσταση έχει ήδη επανέλθει στο κανονικό.

Σύμφωνα με παλαιστινιακή πηγή, οι συγκρούσεις ξέσπασαν λόγω της σύλληψης την Παρασκευή ενός μέλους της Τζουντ ελ-Σαμ, που κατηγορείται ότι έβαλε βόμβα στον καταυλισμό, στοχεύοντας το ανώτερο στέλεχος της Φάταχ του Λιβάνου, Μαχμούντ Ισα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ