Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ
Συνεχίζουν την επίθεση κατά των ταξικών δυνάμεων

Στοχοπροσηλωμένες στην προσπάθεια να υπονομεύσουν την αγωνιστική του δράση και, τελικά, να αδρανοποιήσουν το Σύλλογο Υπαλλήλων Δήμων Νομού Λάρισας, οι συνδικαλιστικές παρατάξεις του ΠΑΣΟΚ (ΠΑΣΚΕ), της ΝΔ (ΔΑΚΕ) και του Συνασπισμού, (ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ), συνεχίζουν τις επιθέσεις κατά των ταξικών δυνάμεων που δρουν στο Σύλλογο, στήνοντας ένα αντιΠΑΜΕ μέτωπο. Επιθέσεις που, ταυτόχρονα, σκοπεύουν στο «μπλοκάρισμα» της δυναμικής αγωνιστικής δράσης που αναπτύσσει το Συνδικάτο Εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, το οποίο συγκροτήθηκε από τις ταξικές δυνάμεις, μετά από απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου, το 2010.

Στο πλαίσιο αυτής της τακτικής, έχουν βάλει στο στόχαστρο τον πρόεδρο του Συλλόγου, συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ, Γιώργο Παπαδούλη, προωθώντας την αποπομπή του από το αξίωμα του προέδρου, που δικαιωματικά κατέχει η παράταξη της ΔΑΣ - ΟΤΑ, η οποία στηρίχτηκε από το ΠΑΜΕ, αφού στις τελευταίες εκλογές αναδείχτηκε πρώτη δύναμη και με διαφορά.

Προς τούτο, οι εκπρόσωποι των τριών παρατάξεων, δρώντας πραξικοπηματικά και κατά παράβαση των καταστατικών αρχών, οργανώνουν τη σύγκληση εκτάκτων διοικητικών συμβουλίων, στα οποία, μόνοι τους, χωρίς την παρουσία του προέδρου και των συμβούλων της ΔΑΣ - ΟΤΑ, παίρνουν «αποφάσεις» για «άρση της εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του προέδρου», (20/7/ 2011) και για «νέα συγκρότηση» του ΔΣ, με ... κενή τη θέση του προέδρου, (26/7/2011). Επιχειρώντας, δε, να νομιμοποιήσουν αυτές τις πραξικοπηματικές - αντικαταστατικές ενέργειές τους, προσκόμισαν τα «πρακτικά» των προκλητικών και παράνομων αποφάσεών τους στους δημάρχους της περιοχής, αλλά και στον πρόεδρο του Συλλόγου, (4/8/2011).

«Εγκαταλείψτε τους» !

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν, γι' αυτό το ζήτημα, εκπρόσωποι της ΔΑΣ ΟΤΑ Ν. Λάρισας, σημείωσαν ότι με τις ενέργειές τους οι τρεις παρατάξεις θέλουν να σύρουν τους εργαζόμενους στη συμβιβαστική και προδοτική γραμμή του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού, σε μια περίοδο έξαρσης της επιθετικότητας απέναντι στους εργαζόμενους, από κυβέρνηση, ΕΕ, κεφάλαιο. Και υπογράμμισαν, δε, ότι δεν θα επιτρέψουν σ' αυτές τις δυνάμεις να αδρανοποιήσουν το Σύλλογο και να περάσουν τη μοιρολατρία και την απογοήτευση, προκειμένου να υπηρετήσουν το βασικό τους σκοπό, της αντιΠΑΜΕ επίθεσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ