Κυριακή 28 Αυγούστου 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΣΚΑΚΙ
Στο Χάντι Μανσίσκ το Παγκόσμιο Κύπελλο

Στην Πολωνία και στο Περού τα Παγκόσμια Νέων - Νεανίδων

Ο νέος Παγκόσμιος Πρωταθλητής Νέων 2011 περιχαρής μετά την κατάκτηση του τίτλου και του χρυσού μεταλλίου
Ο νέος Παγκόσμιος Πρωταθλητής Νέων 2011 περιχαρής μετά την κατάκτηση του τίτλου και του χρυσού μεταλλίου
Στην πρωτεύουσα του παγκόσμιου σκακιού στο Χάντι Μανσίσκ της Ρωσίας, θα διεξαχθεί πάλι στο τέλος του καλοκαιριού με αρχές φθινοπώρου το Παγκόσμιο Κύπελλο. Οι αγώνες θα διεξαχθούν στο μοντέρνο κέντρο πνευματικών αθλημάτων, το «Ugorian Chess Academy» που βρίσκεται στην καρδιά του Χάντι Μανσίσκ. Το Παγκόσμιο Κύπελλο είναι ενσωματωμένο στον κύκλο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος 2011-2013 και ήδη από χθες Σάββατο 27 Αυγούστου αγωνίζονται συνολικά (με τους προτεινόμενους από τη FIDE κι από την επιτροπή της πόλης) 128 σκακιστές και σκακίστριες από Ευρώπη, Ασία, Αφρική, Αμερική κ.λπ.

Μερικές συμμετοχές: α) από το Κύπελλο του 2009 οι: Πονομαριόφ (Ουκρ.), Μαλακόβ, Καριάκιν (Ρωσία), β) η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Γυναικών 2010 Χου Γιφαν (Κίνα), γ) οι πρωταθλητές Νέων 2009 και 2010 Βασιέρ Λαγκραβ (Γαλλ.), Ντ. Αντρέικιν (Ρωσία), δ) είκοσι σκακιστές από τη λίστα της FIDE από 2766 ΕΛΟ: Γκρίστσουκ (Ρωσ.), Μαμεντιάροβ (Αζερμπ.), έως 2721: Κάμσκι, Μπακρό (ΗΠΑ και Γαλλία αντίστοιχα).

* Ο Πολωνός Σβίερτζ Ντάριους και η Περουβιανή Κορί Ντέιζι κατέκτησαν τον παγκόσμιο τίτλο και τα χρυσά μετάλλια στο πρόσφατο πρωτάθλημα που έγινε στην Ινδία. Στη 2η και 3η θέση στους Νέους πήραν οι Χοβχανισιάν (Αρμενία - αργυρό), Γκροβέρ Σαχάζ (Ινδία - χάλκινο), ενώ στις Νεάνιδες στις αντίστοιχες θέσεις ήταν η Ρωσίδα Ολγα Γκίργια (αργυρό) και η Γεωργιανή Ν. Παϊκίτζε (χάλκινο).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ