Τρίτη 23 Αυγούστου 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΟΝΔΟΥΡΑ
Μαζικές δολοφονίες αγροτών

ΤΕΓΚΟΥΣΙΓΚΑΛΠΑ.--

Τα τάγματα θανάτου, οι παραστρατιωτικές οργανώσεις και οι «μισθοφορικοί στρατοί» των μεγαλοτσιφλικάδων συνεχίζουν να σπέρνουν το θάνατο, επιλεκτικά.

Στο στόχαστρο τα ηγετικά στελέχη, αλλά και μέλη του Ενωμένου Αγροτικού Κινήματος του Αγουάν - MUCA με στόχο την τρομοκράτησή τους και την εκδίωξή τους από τη γη που τους κατοχυρώθηκε από τον πρώην Πρόεδρο Μανουέλ Σελάγια και παρά τη συμφωνία με την κυβέρνηση του Προέδρου Πορφίριο Λόμπο, στα μέσα του προηγούμενου χρόνου. Γη που θεωρείται ιδανική για την παραγωγή κοκοφοίνικα, πρώτη ύλη για το βιοντίζελ και αντικείμενο «πόθου» μεγαλογαιοκτημόνων. Ενα εξαιρετικά φονικό Σαββατοκύριακο, ήταν η κατάληξη μίας πολύ αιματηρής βδομάδας, όπου 11 άνθρωποι δολοφονήθηκαν, στην πλειονότητά τους μέλη του MUCA, καθώς το πρωί του Σαββάτου εκτελέστηκε από «αγνώστους» ο Σεσιντίνο Ρουίς, πρόεδρος του συνεταρισμού του Σαν Ισίδρο στην Τοκόα της επαρχίας Κολόν, και τραυματίστηκε θανάσιμα ο Ελισέο Παβόν.

Το πρωί της Κυριακής εκτελέστηκε ο αγρότης και μέλος του MUCA Αρνάλντο Πορτίγιο, ενώ το κατακρεουργημένο σώμα του πετάχτηκε και βρέθηκε στη Λεμπίρα, σε εκτάσεις του συνεταιρισμού, ώστε να ενοχοποιηθούν οι αγρότες, όπως αναφέρει ανακοίνωση του Εθνικού Μετώπου Λαϊκής Αντίστασης - FNRP και το βράδυ της Κυριακής, εκτελέστηκε μέσα στο σπίτι του, στην Κονσεπσιόν τη Τοκόα, ο αντιπρόεδρος του MUCA Πέδρο Σαλγάδο και η γυναίκα του Ιρένε Λισόνα. Το μακελειό συνεχίστηκε, καθώς ακόμη τρεις δολοφονήθηκαν χθες, την ώρα της επιστροφής από την κηδεία του Σεσιντίνο Ρουίς, όπως ανακοίνωσε ο Ραφαέλ Αλεγκρία, στέλεχος του FNRP και της Via Campesina.

Από τον Ιούλη του 2010 μέχρι τον Ιούλη φέτος έχουν δολοφονηθεί 35 αγρότες και περισσότεροι από 50 από τα τέλη του 2009.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ