Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
Για αυγουστιάτικα βράδια...

Πλούσιο αριθμητικά το προσφερόμενο κινηματογραφικό μενού με μια μικρή, σημαντικότατη, όμως, γαλλική ταινία με τίτλο «ΚΡΕΒΑΤΙ ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ», η οποία δυστυχώς βγαίνει σε κακιά στιγμή, όταν οι προτεραιότητες όλων μας επιβάλλεται να στρέφονται ολοκληρωτικά στους αγώνες. Φαντάζει δυστυχώς πολυτέλεια, αυτήν τη στιγμή, να ασχοληθούμε περισσότερο με την ταινία πέρα από μια παρουσίασή της.

Το μενού της βδομάδας θα ήταν αδύνατο να μη περιελάμβανε και το απαραίτητο σκουπιδοειδές, ή, άλλως, το αξιακό επιστέγασμα του σύγχρονου δυτικού πολιτισμού, made in USA! (αυτήν τη φορά...). Πρόκειται για πρόσφατη ιμιτασιόν (sic!) του Σβαρτσενεγκερικού «Κόναν» του 1982, που έλαβε τον chic τίτλο «ΚΟΝΑΝ Ο ΒΑΡΒΑΡΟΣ» (!), σε σκηνοθεσία του Μάρκους Νίσπελ. Με μότο του ήρωα το «Ζω, αγαπώ, σφάζω... Είμαι ικανοποιημένος!». ο Γερμανός σκηνοθέτης της ταινίας εξηγεί σε μας τους πτωχούς τω πνεύματι: «Ζούμε σε έναν τεχνητό κόσμο. Περνάμε το μεγαλύτερο μέρος της μέρας μας μπροστά στους υπολογιστές, δανειζόμαστε γνώση (sic), δανειζόμαστε αληθινές εμπειρίες (τόσο του κόφτει!). Ο Κόναν σε ταξιδεύει σε έναν κόσμο όπου μπορείς ακόμα να βρεις χώμα κάτω από τα νύχια σου και όπου δεν χρειάζεται να πάρεις άδεια από κανέναν. Αντιμετωπίζεις τα πράγματα με έναν πρωτόγονο τρόπο !». Ιδού, λοιπόν, ο μύθος του Κόναν και οι περιπέτειές του, ενώ διασχίζει την ήπειρο Hyboria αναζητώντας εκδίκηση για τη δολοφονία του πατέρα του και τη σφαγή που επακολούθησε στο χωριό του. Ο νεόκοπος, τρισδιάστατος «Κόναν ο Βάρβαρος» απευθύνεται μάλλον σε ορδές, αντιστοίχως, βαρβάρων θεατών! Ομοιος ομοίω...

Απογοητευτική η αμερικάνικη περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας παραγωγής 2011, η τρισδιάστατη μεταφορά στον κινηματογράφο της ομώνυμης σειράς κόμικς «ΤΗE GREEN LANTERN» σε σκηνοθεσία Μάρτιν Κάμπελ. Ο χαρακτήρας του Green Lantern που υπηρετεί και προστατεύει το σύμπαν πρωτοεμφανίστηκε στο All American Comics το 1949, έχει δηλαδή ιστορία 70 ετών. Στον κόσμο του σύμπαντος που κινούνται οι παλαιότεροι και δημοφιλέστεροι των ηρώων της DC, μαίνεται ένας πόλεμος μεταξύ αυτών που εξουσιάζουν χρησιμοποιώντας το φόβο και αυτών που προστατεύουν τη ζωή. Οταν ένας σπουδαίος πολεμιστής χάνεται, κάποιος άλλος παίρνει τη θέση του. Και για πρώτη φορά, τη θέση αυτή θα πάρει ένας άνθρωπος.

«ΣΚΥΛΑΚΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ», είναι ο τίτλος της συμπαθητικής ρώσικης, τρισδιάστατης διαστημικής περιπέτειας κινουμένων σχεδίων από το 2010, σε σκηνοθεσία Ινα Εβλανίκοβα και Σβιατοσλάβ Ουσάκοφ. Πρωταγωνιστές της ταινίας, δυο σκυλάκια η Μπέλκα και η Στρέλκα, τα πρώτα που έφθασαν στο Διάστημα με τη σοβιετική αποστολή του 1960. Η Μπέλκα, ένα εκπαιδευμένο σκυλάκι τσίρκου, και η Στρέλκα, ένα πανέξυπνο αδέσποτο, θα περάσουν από αμέτρητα τεστ και στρατιωτική εκπαίδευση υπό την καθοδήγηση του Κάζμπεκ, ενός υπέροχου λυκόσκυλου, ώσπου τελικά να κατορθώσουν να επιλεγούν ανάμεσα από δεκάδες διαγωνιζόμενα σκυλιά για να ταξιδέψουν στο Διάστημα και να φέρουν σε πέρας μια μοναδική αποστολή. Μια 3D απόλαυση για όλη την οικογένεια με την απίστευτη περιπέτεια των σκυλο-κοσμοναυτών, με καταστάσεις και γεγονότα δοσμένα μέσα από τη δική τους εκδοχή.

Εν κατακλείδι και αναφορικά με τις πρεμιέρες της βδομάδας: Η προβολή του βρετανικής παραγωγής 2011 θρίλερ «THE VETERAN» σε σκηνοθεσία Μάθιου Χόουπ μετατέθηκε - από την προηγούμενη - στην τρέχουσα βδομάδα. Η ταινία πραγματεύεται την ιστορία ενός στρατιώτη που επιστρέφοντας από το μέτωπο του Αφγανιστάν - το καινούριο πλέον σκηνογραφικό ντεκόρ πολλών βρετανικών θρίλερ - αποκαλύπτει μια συνωμοσία μεταξύ μυστικών υπηρεσιών και εμπόρων ναρκωτικών. Μάλιστα!

Οσο για τις επανεκδόσεις, σημαντικότατες και ευτυχώς που υπάρχουν, κύρια για ένα νεότερο, ανήσυχο και διψασμένο για ποιότητα κοινό.


ΚΡΙΤΙΚΗ:
Τζία ΓΙΟΒΑΝΗ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ