Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ
Αύξηση 300% στο τιμολόγιο του νερού

Αύξηση στο τιμολόγιο του νερού που, σε ορισμένες περιπτώσεις φτάνει και ξεπερνάει το 300% της τιμής που πλήρωναν μέχρι τώρα τα λαϊκά νοικοκυριά επιβάλλει η Δημοτική Αρχή Αγιάς Λάρισας, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων των κατοίκων της περιοχής.

Να σημειώσουμε ότι οι δημότες της Αγιάς καλούνται να πληρώσουν, κάθε τρίμηνο, 30 κυβικά ως πάγιο, ΦΠΑ 13% και ειδικό τέλος 80% για έργα, ενώ στα Δημοτικά Διαμερίσματα που έχουν αποχέτευση προστίθεται και 60% επί της τιμής του νερού για τέλος χρήσης υπονόμου.

Στην υπέρογκη αύξηση της τιμής του νερού αντέδρασε η «Λαϊκή Συσπείρωση» Δήμου Αγιάς, η οποία κατήγγειλε και καταψήφισε μέσα στο δημοτικό συμβούλιο τις αυξήσεις που επέβαλε η Δημοτική Αρχή και, ταυτόχρονα, οργάνωσε λαϊκή συγκέντρωση στην έδρα του δήμου, όπου μίλησε ο επικεφαλής της παράταξης, Ρ. Μαρούδας, ενημερώνοντας το λαό και καλώντας τον ν' αγωνιστεί κατά της νέας ληστρικής επιδρομής στο πενιχρό εισόδημά του.

Με σχετική ανακοίνωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» επισημαίνεται ότι η παράταξη είχε έγκαιρα προειδοποιήσει τους δημότες για τον αντιλαϊκό χαρακτήρα του «Καλλικράτη», τις αυξήσεις - φωτιά που θα ερχόταν, υπογραμμίζοντας ότι χρειάζεται σύγκρουση με αυτή την πολιτική και τα κόμματα που την στηρίζουν και διεκδικητικό πλαίσιο απέναντι στην κυβέρνηση.

Την ίδια ώρα που αυξάνει την τιμή στο νερό η Δημοτική Αρχή Αγιάς έχει ήδη αποδεχτεί την παρακράτηση από την κυβέρνηση του 40% από τους κρατικούς πόρους που όφειλε να δώσει στους Δήμους με αποτέλεσμα τα χρήματα αυτά να λείπουν από υπηρεσίες και έργα που θα πρέπει να καλύπτουν λαϊκές ανάγκες».

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» απαιτεί από τη Δημοτική Αρχή να πάρει πίσω τις αυξήσεις στο νερό και καλεί τους δημότες να παλέψουν για να καταργηθεί το ειδικό τέλος υπέρ έργων που αυξάνει την τιμή του νερού κατά 80% - νομοθετήθηκε από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ κάτω από την πίεση των εκλεγμένων με αυτά τα κόμματα Δημοτικών Αρχών - αλλά και για να υπάρξει μείωση της τιμής του νερού, με προοπτική η παροχή αυτών των υπηρεσιών να γίνεται δωρεάν και να αναλαμβάνει το κράτος το κόστος συντήρησης και έργων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ