Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ψήφισμα συμπαράστασης στην Τουρκάλα αγωνίστρια

Ψήφισμα συμπαράστασης στην Τουρκάλα αγωνίστρια Gulaferit Unsal, την έκδοση της οποίας στη Γερμανία, αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης (9/8), εξέδωσε χτες η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων, καλώντας τους εργαζόμενους να διαμαρτυρηθούν έξω από τον Αρειο Πάγο στις 16 Σεπτέμβρη. Οπως σημειώνεται στο ψήφισμα, τίποτα δε δικαιολογεί την έκδοση της συνδικαλίστριας στη Γερμανία. «Κάθε δημοκρατική δράση μπορεί να θεωρηθεί ως τρομοκρατική ενέργεια. Η απόφαση για την έκδοση αποτελεί ξεκάθαρη επίθεση εναντίον όλων των αγωνιστών που παλεύουν για κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα».

Να υπενθυμίσουμε ότι το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης αποφάσισε την εκτέλεση του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης, που εκδόθηκε από τις γερμανικές δικαστικές αρχές. Η Gulaferit Unsal συνελήφθη τον Ιούλη έπειτα από επιχείρηση της «αντιτρομοκρατικής» υπηρεσίας στη Θεσσαλονίκη και κατηγορείται, σύμφωνα με το ένταλμα σύλληψης, για συμμετοχή στην οργάνωση DHKP-C, που έχει χαρακτηριστεί ως τρομοκρατική από την Τουρκία. Οι πράξεις που της αποδίδονται αφορούν τη συλλογή χρημάτων, κατά την τελευταία 8ετία, για την ενίσχυση της οργάνωσης. Κατά την απολογία της, αρνήθηκε τις κατηγορίες, τονίζοντας ότι διώκεται στην πατρίδα της εξαιτίας της συνδικαλιστικής και κοινωνικής της δράσης. Εξέφρασε, δε, την ανησυχία ότι η έκδοσή της στη Γερμανία ανοίγει το δρόμο για την απέλασή της στην Τουρκία.

Η «Δημοκρατική Συσπείρωση» έχει καταδικάσει την επιχείρηση έκδοσης της αγωνίστριας από την Ελλάδα στη Γερμανία, με την εφαρμογή του ευρωτρομονόμου και του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης και έχει ζητήσει να μην εκδοθεί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ