Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ
Βουλιάζουν ακόμα περισσότερο τα Ταμεία

Την κυβέρνηση, που εξετάζει το ενδεχόμενο να απαλλάξει τους ιδιοκτήτες αυθαιρέτων από τις ασφαλιστικές τους εισφορές, γεγονός που θα σημάνει επιπλέον χασούρα για το ΙΚΑ ύψους 3,2 δισ. ευρώ, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ. Πρέπει να σημειώσουμε ότι εκτός από την ανεργία, η μείωση των αποδοχών περίπου 5% στον ιδιωτικό τομέα, αλλά και τα προγράμματα επιδότησης των ασφαλιστικών εισφορών του ΟΑΕΔ στερούν πολύτιμα έσοδα και υπολογίζεται ότι θα κοστίσουν συνολικά στο ΙΚΑ 2,7 δισ. ευρώ και επιπλέον 500 εκατ. ευρώ στον ΟΑΕΔ για το έτος 2011. Χρήματα που θα πληρώσουν οι εργαζόμενοι εξαιτίας των αντεργατικών πολιτικών. Μάλιστα, αν στα παραπάνω προσθέσουμε την ημιαπασχόληση και τη «μαύρη» εργασία, το ποσό της απώλειας εσόδων θα είναι πολύ μεγαλύτερο.

Οπως καταγγέλλει η Ομοσπονδία των Συνταξιούχων, «σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ΠΟΣΕ - ΙΚΑ, γίνεται φανερή η πρόθεση της κυβέρνησης να βουλιάξει ακόμα περισσότερο το ΙΚΑ, καθώς μετά τις χαριστικές ρυθμίσεις προς τους εργοδότες, τις οφειλές του κράτους και των μεγαλοεργοδοτών που συσσωρεύονται σε πολλά δισ., την ανοχή που δείχνει για την εισφοροδιαφυγή, τη χασούρα από το Χρηματιστήριο κ.λπ., θέλει να απαλλάξει (σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση της ΠΟΣΕ - ΙΚΑ) τους ιδιοκτήτες των αυθαιρέτων από τις ασφαλιστικές τους εισφορές».

Υπογραμμίζει ότι «για άλλη μια φορά γίνεται καθαρό ότι οι πολιτικές των κυβερνήσεων είναι η μήτρα που γεννά τα προβλήματα και όχι ότι: "όλοι μαζί τα φάγαμε", όπως προκλητικά ισχυρίζεται η κυβερνητική προπαγάνδα». Τέλος, καλεί τους συνταξιούχους να βγάλουν τα συμπεράσματά τους από αυτές τις πολιτικές, αλλά συγχρόνως και να πυκνώσουν τις γραμμές των αγώνων τους για να τις ανατρέψουν.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κατάργηση επιδομάτων φέρνει η μείωση εργοδοτικών εισφορών (2014-03-05 00:00:00.0)
Σηκώνει κουρνιαχτό για να κρύψει τα νέα οδυνηρά μέτρα (2012-10-12 00:00:00.0)
Καταργεί και το επίδομα ανεργίας! (2003-12-17 00:00:00.0)
Δόσεις και εκπτώσεις για τους οφειλέτες (1996-06-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ