Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΑΞΙΚΗ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»
«Οι ναυτεργάτες δεν είναι "ράμπο"»

Απάντηση στο Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος για το θέμα των φαινομένων πειρατείας σε ελληνικά εμπορικά πλοία

«Οι ναυτεργάτες δεν είναι "ράμπο" και δεν μπορούν, ούτε μπορεί μία ομάδα ενόπλων να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που δημιουργούν οι ενδοϊμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί. Αντιθέτως, τους μετατρέπετε σε θύματα για να προωθήσετε τα ληστρικά σχέδιά σας, που δεν είναι άλλα από τη ληστρική εκμετάλλευση των φυσικών πόρων και των εργαζομένων».

Αυτή είναι η απάντηση που απέστειλε η ταξική ναυτεργατική Ενωση «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», στην επιστολή του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος προς τις ναυτεργατικές Ενώσεις να καταθέσουν τις θέσεις τους απέναντι στο θέμα: «Αντιμετώπιση σύγχρονων φαινομένων πειρατείας σε ελληνικά εμπορικά πλοία», παρουσιάζοντας ως κατάλληλο μέτρο είτε οπλισμένα πληρώματα είτε την επιβίβαση στα πλοία ένοπλων φρουρών.

Από τον ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ σημειώνεται ότι:

«Από το γραφείο του Επιτελάρχη του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος προς τις ναυτεργατικές οργανώσεις, οι εφοπλιστές και τα αστικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, προσπαθούν από κοινού με την κυβέρνηση και τους πολιτικούς της εκπροσώπους, να μεταθέσουν τις ευθύνες τους, στους ναυτεργάτες και τις ναυτεργατικές οργανώσεις. Χαρακτηριστικό της αθλιότητας και των στόχων που επιδιώκουν είναι το δημοσίευμα της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ στις 23 Αυγούστου 2011, με τίτλο "Προτιμούν τους Πειρατές από το να είναι οπλισμένα τα πλοία", διαστρεβλώνοντας τις θέσεις της ΠΕΜΕΝ, του ταξικού εργατικού κινήματος, των δυνάμεων του ΠΑΜΕ».

«Το εργατικό κίνημα - συνεχίζει η ναυτεργατική Ενωση - αν δεν θέλουμε να θρηνούμε απώλειες και εκατόμβες νεκρών επιβάλλεται να κινηθεί σε αντιιμπεριαλιστική - αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση που ενώνει την εργατική τάξη και τους λαούς, αξιοποιώντας τις πλουτοπαραγωγικές δυνατότητες, την επιστήμη και την τεχνολογία. Ενώνει την εργατική τάξη και τους λαούς και δεν τους μετατρέπει σε τροφή για τα κανόνια των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών». Και καταλήγει: «Είναι σαφές, δύο κόσμοι συγκρούονται, ο ένας είναι οι εκπρόσωποι του ιμπεριαλιστικού συστήματος, που σαπίζει και πεθαίνει και αναπαράγει το αστικό σύστημα της σαπίλας και μέσα από τα αστικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και ο άλλος είναι αυτός της εργατικής τάξης, των εργαζομένων, των λαών που αγωνίζονται για την ανάπτυξη, με βάση τις δυνατότητες για τα συμφέροντά τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ