Σάββατο 27 Αυγούστου 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ
Η παρωδία συνεχίζεται

Νέες ανατροπές είχαμε χτες στην παρωδία που ονομάζεται επαγγελματικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου (και) της Σούπερ Λίγκας (Super League). Ως γνωστόν τα αντικρουόμενα συμφέροντα ανταγωνίζονται και σε δικαστικό πεδίο. Ετσι δύο δικαστικές αποφάσεις δημιούργησαν (εκτός από τραγέλαφο) καινούργια δεδομένα.

Οι ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου και Καβάλα κατέθεσαν, στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών, ασφαλιστικά μέτρα κατά της απόφασης υποβιβασμού τους στη Δ' Εθνική από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Το Εφετείο την έκανε δεκτή και απαγόρευσε την αντικατάστασή τους από οποιαδήποτε ομάδα. Η απόφαση ισχύει ως την εκδίκαση της κύριας υπόθεσης που σημαίνει ότι το πρωτάθλημα (μέχρι αυτή να γίνει) θα διεξάγεται με 14 ομάδες.

Η δεύτερη ανατροπή ήρθε από το Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ. Εκανε δεκτή - με ψήφους 2 υπέρ και 1 κατά - την αίτηση αναίρεσης του Ηρακλή, κατά της απόφασης (από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ) υποβιβασμού του λόγω πλαστογραφίας. Η υπόθεση λοιπόν επιστρέφει στην Επιτροπή, η οποία καλείται να την επανεξετάσει με νέα όμως σύνθεση.

Τι σημαίνει αυτό; Κατ' αρχήν ότι η Super League αναγκάστηκε χτες να αναβάλει και τη σημερινή αναμέτρηση Παναιτωλικού - Αστέρα Τρίπολης (οι Αρκάδες βρίσκονται στη διοργάνωση αντί του «Γηραιού»). Ετσι τελικά, η αυλαία της διοργάνωσης θα «ανοίξει» με 13 ΠΑΕ και 5 αγώνες.

Ακόμα δεν αποκλείεται να δικαιωθεί ο Ηρακλής και να επιστρέψει στη Super League. Ομως και αν δεν δικαιωθούν οι Θεσσαλονικείς - βάσει της απόφασης - δεν πρέπει να αγωνιστεί στη διοργάνωση ο Αστέρας Τρίπολης αλλά ομάδα της Football League. Τα «ντέρμπι» στις δικαστικές αίθουσες πάντως δεν ολοκληρώθηκαν εδώ. Αφού και η ΠΑΕ Λάρισα κατέθεσε χτες (για κακοδικία και ανυπόστατο σκεπτικό) νέα αίτηση αναίρεσης της απόφασης από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ που διατήρησε στη Super League Ολυμπιακό Βόλου και Καβάλα.

Από την πλευρά του - σε ανακοίνωση που εξέδωσε - ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών (ΠΣΑΠ) σχολιάζοντας τα δρώμενα (μεταξύ άλλων) αναφέρει πως «όλα γίνονται για το συμφέρον και το χρήμα» και ότι «στο βωμό των συμφερόντων, θυσιάζονται τα πάντα». Επισημαίνει πως μόνιμα οι παίχτες είναι στη μέση, πληρώνουν το κόστος από συγκρούσεις συμφερόντων και βιώνουν ανασφάλεια, απαξίωση, ανεργία, απότομη αλλαγή στο εργασιακό καθεστώς τους.

Ολα αυτά (και πολλά άλλα) δεν αγγίζουν τη Super League. Ο Συνεταιρισμός των επιχειρηματιών λοιπόν προχωράει κανονικά στην έναρξη του πρωταθλήματος, με τη διεξαγωγή της 1ης αγωνιστικής. Το πρόγραμμα (αν δεν προκύψει στο μεταξύ κάτι άλλο), είναι, ΣΑΒΒΑΤΟ: ΟΦΗ - Ατρόμητος (19.15, «Novasports 3»), ΠΑΣ Γιάννινα - Αρης (21.30, «Novasports 2»). ΚΥΡΙΑΚΗ: Κέρκυρα - Παναθηναϊκός (19.15, «Novasports 2»), Πανιώνιος - Εργοτέλης (19.15, «Novasports 3»), ΠΑΟΚ - Ξάνθη (21.30, «Novasports 1»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ