Σάββατο 27 Αυγούστου 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Καταγγέλλουν εμπρησμό σε Ανω Γλυφάδα - Πανόραμα

Κρανίου τόπος για άλλη μια φορά ο Υμηττός...

Eurokinissi

Κρανίου τόπος για άλλη μια φορά ο Υμηττός...
Μόνο τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί η προχτεσινή πυρκαγιά στην Ανω Γλυφάδα στους πρόποδες του Υμηττού που ξεκίνησε περίπου στις 12.30 τα μεσάνυχτα με δύο ταυτόχρονες εστίες. Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που εκδηλώνεται εκεί πυρκαγιά καθώς σχεδόν κάθε χρόνο γίνεται στόχος εμπρηστών. Η περιοχή αποτελεί φιλέτο για διάφορους οικοπεδοφάγους και υπάρχουν σκέψεις και σχέδια από το παρελθόν να γίνει προς τα εκεί επέκταση του Σχεδίου Πόλης.

Ηδη, στην περιοχή υπάρχουν αυθαίρετα σπίτια, ενώ πρέπει να αναφερθεί ότι συνορεύει με το μεγαλύτερο φιλέτο της περιοχής αυτό του Πανοράματος της Βούλας, όπου η φωτιά χτες πριν ελεγχθεί πλησίασε αρκετά. Να σημειώσουμε ότι ο οικισμός του Πανοράματος φτιάχτηκε μετά από μεγάλη πυρκαγιά τη δεκαετία του '80.

Πάντως, από τις αρχές του καλοκαιριού οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ εκλεγμένοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», είχαν καταγγείλει ότι η δημοτική αρχή Γλυφάδας δεν είχε λάβει κανένα μέτρο πρόληψης και το μόνο που έχει γίνει είναι απόκτηση δύο πυροσβεστικών οχημάτων από δωρεά του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού. Είναι χαρακτηριστικό ότι ανάλογη κατάσταση από πλευράς ετοιμότητας υπάρχει και στο Δήμο Βούλας όπου, για παράδειγμα, από 98 άτομα που ζήτησε να προσλάβει για τις ανάγκες της πυροπροστασίας τού ενέκριναν την πρόσληψη μόλις 30 εποχιακών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ