Σάββατο 27 Αυγούστου 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τεράστιες ελλείψεις σε εξοπλισμό και προσωπικό

Παρά τα όποια ευχολόγια ακούστηκαν χτες στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής που επισκέφτηκε ο πρωθυπουργός

Επίσκεψη στο Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο του Πυροσβεστικού Σώματος (ΣΕΚΥΠΣ) στο Χαλάνδρι, πραγματοποίησαν χθες ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, προκειμένου να ενημερωθούν για την πορεία των πυρκαγιών. Μετά από την ενημέρωση που είχαν από τον αρχηγό του Σώματος, Στυλιανό Στεφανίδη, και τους αρμόδιους αξιωματικούς, τόσο ο πρωθυπουργός όσο και ο υπουργός εξήραν το έργο των πυροσβεστών, αλλά και των εθελοντών, «που συνδράμουν με κάθε τρόπο σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια σε όλη τη χώρα». Οπως τόνισε ο Χρ. Παπουτσής, «ελπίζω και εύχομαι ότι θα τα καταφέρουμε».

Παρόμοιες ήταν και οι δηλώσεις του πρώην υπουργού Δημόσιας Τάξης, Β. Πολύδωρα, ακριβώς την ίδια μέρα του 2007, ενώ βρισκόταν η χώρα σε κλοιό πυρκαγιών με τα γνωστά τραγικά αποτελέσματα. Επίσης τότε, στο ίδιο σημείο, βρισκόταν ο τότε πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής. Ομως, δεν είναι μόνον οι δηλώσεις και οι επισκέψεις που έχουν κάτι κοινό. Είναι και η πολιτική των κομμάτων του δικομματισμού που έχει αφήσει το βάρος της κατάσβεσης στο «φιλότιμο» των πυροσβεστών.

Τα τεράστια οργανικά κενά, αλλά και οι ελλείψεις σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό όχι μόνο δεν τους επιτρέπουν να καταπολεμήσουν τις «πύρινες γλώσσες» στα ίσια, αλλά τους εκθέτουν σε συνεχείς κινδύνους λόγω της υπερεργασίας και της φύσης της δουλειάς τους. Επίσης είναι η πολιτική των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, με βάση την οποία, όχι μόνο τα δάση και οι δασικές εκτάσεις, οι ακτές και οι παραλίες, ολόκληρο το φυσικό περιβάλλον, αντί να προστατευτούν, παραδίδονται στην εμπορευματοποίηση και μετατρέπονται σε πεδίο ασύδοτης κερδοσκοπίας από το μεγάλο κεφάλαιο.

Η «Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών» έχει επισημάνει ότι οι ευθύνες γι' αυτήν την κατάσταση στο Σώμα βαραίνουν τις κυβερνήσεις του δικομματισμού, καθώς μετά τις καταστροφικές φωτιές του 2007 και του 2009 δεν πήραν κανένα ουσιαστικό μέτρο για την αναβάθμιση της πυρασφάλειας της χώρας. Αντίθετα, προχώρησαν σε σημαντικές μειώσεις των πιστώσεων και διατήρησαν τα ίδια πρότυπα σχεδιασμού και τη στρατιωτικού τύπου οργάνωση της Πυροσβεστικής που αποδείχθηκαν αναποτελεσματικά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ