Τρίτη 30 Αυγούστου 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ
Αισιοδοξία παρά τις δυσκολίες

Με προβλήματα ξεκίνησε χθες η προετοιμασία της εθνικής για τα εκτός έδρας (σημαντικά) παιχνίδια - στο πλαίσιο των προκριματικών του EURO 2012 - με Ισραήλ (2/9) και Λετονία (6/9). Ο Σάντος, μετά τον Σπυρόπουλο (κάλεσε τους Τζαβέλλα, Ζαραδούκα), διαπίστωσε πως δεν μπορεί να υπολογίζει και τον φορμαρισμένο Στ. Αθανασιάδη (κλήθηκε ο συμπαίκτης του Γ. Γεωργιάδης). Ο επιθετικός του ΠΑΟΚ τραυματίστηκε (θλάση πρώτου βαθμού στον αριστερό δικέφαλο) στον αγώνα με την Ξάνθη και αποκλείστηκε.

Στην απογευματινή προπόνηση, ο Σάντος είδε τους Τοροσίδη και Τζαβέλλα να κάνουν ατομικό πρόγραμμα λόγω ενοχλήσεων και μοναδικό έτοιμο - για την αριστερή πλευρά - τον Ζαραδούκα. Παρ' όλα αυτά τεχνικό τιμ και παίχτες - που συγκεντρώθηκαν χθες - χωρίς να παραγνωρίζουν τις δυσκολίες, δηλώνουν έτοιμοι να διεκδικήσουν τη νίκη. Ξεπερνώντας ενγενή και εξωγενή εμπόδια. Προσθέτοντας πως τώρα επικεντρώνονται στην πρώτη αναμέτρηση.

«Ζητάμε τη νίκη σε κάθε ματς. Είναι δύσκολα παιχνίδια. Εάν πάρουμε έξι βαθμούς, θα παίξουμε με την Κροατία στο Καραϊσκάκη για την πρόκριση. Αλλά πρώτο μας μέλημα είναι να νικήσουμε το Ισραήλ. Είμαστε αήττητοι εδώ και πάρα πολύ καιρό και θα πάμε στο Ισραήλ για να υπερασπιστούμε ό,τι έχουμε κατακτήσει μέχρι τώρα» δήλωσε ο Τζαβέλλας.

Αναφερόμενος στην ώρα διεξαγωγής (16:00 με ντάλα ήλιο) ο Κατσουράνης είπε: «Είναι πολύ δύσκολες οι συνθήκες και στις 16:00 είναι ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα. Πρέπει να αντεπεξέλθουμε και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για τη νίκη. Είναι ένα δύσκολο ματς. Θα πρέπει να είμαστε όσο πιο φρέσκοι γίνεται και να έχουμε δυνάμεις. Αυτή τη δύσκολη ώρα με τον ήλιο πάνω από το κεφάλι μας. Είναι το πιο κρίσιμο παιχνίδι σε αυτή τη σειρά και αν νικήσουμε θα είμαστε το πρώτο φαβορί για την πρόκριση».

Αλλαγές (δύο) στην αποστολή αναγκάστηκε να κάνει και ο εκλέκτορας της εθνικής Ελπίδων, Γ. Γεωργιάδης. Αποκλείστηκαν οι Ανάκογλου, Μανωλάς και κλήθηκαν οι Στάμου, Καλτσάς. Οι νεαροί «γαλανόλευκοι» αντιμετωπίζουν την Κύπρο (Παρασκευή, Δασάκι Αχνας) - για τον 1ο προκριματικό όμιλο του EURO U-21 2013 - και την Δευτέρα σε φιλικό την Αυστρία. Την αποστολή στελεχώνουν ακόμα οι Λάμπρου, Λοντίγκιν, Μάνταλος, Σκόνδρας, Καραγκούνης, Γκέντσογλου, Αυλωνίτης, Γιάννου, Λαγός, Μαυρίας, Ποτουρίδης, Τριανταφύλλου, Μητρόπουλος, Φορτούνης, Καρέλης, Βέλλιος, Αποστολόπουλος και Χρυσοφάκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ