Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
Μοιράζει χωράφια... «εξοντώνει» αγρότες

Να εμφανίσει φιλοαγροτικό προσωπείο επιχειρεί η κυβέρνηση ανακοινώνοντας ότι διανέμεται δημόσια γεωργική γη έναντι συμβολικού ενοικίου και ότι τις επόμενες βδομάδες αρχίζει και η υποβολή των σχετικών αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους.

Εξαιτίας της πολιτικής ΕΕ, ΔΝΤ και κυβέρνησης, η αγροτιά στενάζει και πετιέται εκτός αγροτικής παραγωγής, αφού οι τιμές παραγωγού κατρακυλούν, η παραγωγή μένει απούλητη και το κόστος παραγωγής όλο και αυξάνεται. Η αύξηση του ΦΠΑ στο 23% επιδεινώνει την όλη κατάσταση. Εκτός των άλλων θα οδηγήσει σε περιορισμό της ζήτησης σε αγροτικά προϊόντα και σε περαιτέρω συρρίκνωση της αγροτικής παραγωγής, ενώ οι εμπορομεσάζοντες θα βρούνε κι άλλη αφορμή να συμπιέσουν ακόμα πιο πολύ τις τιμές για τους αγροτοκτηνοτρόφους. Η πολιτική διανομής δημόσιας αγροτικής γης δε σημαίνει ότι εξασφαλίζει δουλειά και εισόδημα στους μικρούς και φτωχούς αγρότες, στους ακτήμονες και στους ανέργους. Δε σημαίνει ότι εξασφαλίζονται οι λαϊκές ανάγκες. Η ακολουθούμενη πολιτική της ΕΕ και των κυβερνώντων στόχο έχει να φτιαχτούν μεγάλες αγροτικές επιχειρήσεις που θα συγκεντρώσουν γη και επιδοτήσεις. Παράλληλα, η κυβέρνηση έχει ανοίξει το δρόμο για να αποχαρακτηριστεί μαζικά η γη υψηλής παραγωγικότητας προκειμένου να στηθούν ακόμα περισσότερα φωτοβολταϊκά και όχι μόνο.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε σύσκεψη χτες στην Αθήνα ζήτησε από τους περιφερειάρχες την αγαστή συνεργασία τους στις επιδιώξεις της κυβέρνησης και ανέφερε επίσης πως θα καταρτιστεί σχετικά και νομοσχέδιο για την πολιτική γης. Πρόσθεσε ακόμα πως θα αξιοποιηθούν ακίνητα και κτίρια που ανήκουν στο υπουργείο, δηλαδή θα ξεκινήσει το ξεπούλημά τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ