Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΤΡΟΪΚΑ
Δώστε κεφάλαια στους επιχειρηματίες

Αναβλήθηκε η συνάντηση με Ε. Βενιζέλο

Την ώρα που τα σφυριά ΕΕ - κυβέρνησης συνεχίζουν το ανελέητο ξεζούμισμα εκατομμυρίων εργαζομένων της χώρας και μεθοδεύουν την παραπέρα οικονομική τους αφαίμαξη ρίχνοντας μισθούς και συντάξεις στα τάρταρα και οδηγώντας εκατομμύρια νοικοκυριά στην απόλυτη φτώχεια, οι εκπρόσωποι της τρόικας ζήτησαν χτες από τον υπουργό Ανάπτυξης να εξασφαλίσει κονδύλια για τη χρηματοδότηση των ...επιχειρηματικών ομίλων. Προβάλλοντας το ψευτοεπιχείρημα της στήριξης των «αναπτυξιακών προοπτικών» της ελληνικής οικονομίας, ζήτησαν την προώθηση λύσεων για την ενίσχυση της ρευστότητας στην «πραγματική οικονομία».

Το σχήμα μπορεί να φαίνεται οξύμωρο, αλλά αυτή ακριβώς και μόνο αυτή είναι η λογική που κυριαρχεί στα επιτελεία της οικονομικής ολιγαρχίας, για την αντιμετώπιση της κρίσης, μεταφέροντας το σύνολο των συνεπειών της στις πλάτες των εργαζομένων. Με αυτή τη λογική σχεδιάζουν την παραπέρα μείωση των λαϊκών εισοδημάτων, προκειμένου να υπάρχουν στα δημόσια ταμεία πόροι αφενός για να πληρώνονται οι τόκοι στους τοκογλύφους - δανειστές των κυβερνώντων και αφετέρου να διοχετεύονται κονδύλια και προς την ...«πραγματική οικονομία».

Η είδηση πάντως από τις χτεσινές περιοδείες της τρόικας ήταν ότι δεν πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών, Ε. Βενιζέλο. Παράγοντες του υπουργείου, αναφερόμενοι στην αναβολή της, την απέδωσαν στο γεγονός ότι οι τροϊκανοί δεν είχαν προετοιμαστεί για την πραγματοποίησή της.

Γεγονός είναι ότι και στο παρελθόν είχαμε ανάλογα περιστατικά, τα οποία οφείλονταν σε διαδικαστικού τύπου τριβές μεταξύ των δύο πλευρών. Τριβές, οι οποίες είχαν να κάνουν με τους ακριβείς ρυθμούς προώθησης των επαχθών αντιλαϊκών μέτρων, καθώς και το εύρος των μέτρων που θα έπρεπε να υλοποιήσει η κυβέρνηση, σε ένα περιβάλλον αυξανόμενης κοινωνικής δυσαρέσκειας και εντεινόμενων κοινωνικών αντιδράσεων και σε καμία περίπτωση με αυτή καθεαυτή την εφαρμογή του αντιλαϊκού προγράμματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ