Πέμπτη 1 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ» - ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ
Κάλεσμα οργάνωσης και συντονισμού του αγώνα

Σε οργάνωση, συσπείρωση και αγώνα, διεκδικώντας επαναφορά του Ναυπηγείου κάτω από κρατικό έλεγχο με προοπτική το Δημόσιο Ενιαίο Φορέα Ναυπηγικής Βιομηχανίας, να μη χαθεί καμία θέση εργασίας και να μην πειραχτεί καμία από τις κατακτήσεις που τους έχουν απομείνει, καλεί τους εργαζόμενους των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά η αγωνιστική παράταξη «Εργοστασιακή Επιτροπή» (ΕΕΝΣ). Με χτεσινή της ανακοίνωση και εξόρμηση στους χώρους δουλειάς η ΕΕΝΣ παράλληλα καλεί τους εργαζόμενους να απαιτήσουν άμεσα γενική συνέλευση και να πρωτοστατήσουν για το συντονισμό δράσης των υπόλοιπων σωματείων της ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας με πλαίσιο την πραγματική στήριξη αυτού του βιομηχανικού κλάδου, με γνώμονα την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.

Ως άμεση προτεραιότητα η ΕΕΝΣ θέτει το άνοιγμα του τμήματος τροχαίου υλικού και την αποκατάσταση των εργαζομένων του, που όχι μόνο τέθηκαν εκτός ναυπηγείου αλλά παραμένουν απλήρωτοι.

Αφορμή για την παρέμβαση της ΕΕΝΣ έδωσε η πρόταση του Ταβουλάρη, ιδιοκτήτη των Ναυπηγείων Ελευσίνας και Νεωρίου Σύρου, προς την κυβέρνηση για συγχώνευση των ναυπηγείων. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν βγει στο φως για τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς, το υπουργείο Αμυνας με συναρμόδια υπουργεία καταρτίζουν σχετικό νομοσχέδιο για τη δημιουργία ενιαίου φορέα διαχείρισης των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και Ελευσίνας - Νεωρίου, στον οποίο όπως λέγεται θα συμμετέχουν και 40 μεγάλες επιχειρήσεις της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης.

Η ΕΕΝΣ προειδοποιεί τους εργαζόμενους ότι η συγχώνευση θα «συνοδευτεί» με εκατοντάδες απολύσεις - και ήδη ακούγονται τέτοιοι ψίθυροι - και σφοδρό χτύπημα των εργασιακών δικαιωμάτων.

«Η ενοποίηση των Ναυπηγείων, συνεχίζει, δεν έχει καμία σχέση με την πρόταση που εδώ και χρόνια βάζουν στους εργαζόμενους οι ταξικές δυνάμεις και στα Ναυπηγεία και στον κλάδο, για κρατική ιδιοκτησία των Ναυπηγείων με προοπτική το Δημόσιο Φορέα Ναυπηγικής Βιομηχανίας, με εργαζόμενους με σταθερές σχέσεις εργασίας, μισθούς και μεροκάματα που θα ανταποκρίνονται στις αυξημένες ανάγκες της εργατικής οικογένειας, για ανθρώπινες εργασιακές συνθήκες, για υγιεινή και ασφάλεια στους χώρους δουλειάς».

Αναφέρει τις τεράστιες ευθύνες τόσο του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού για αυτές τις εξελίξεις στο σωματείο, που μόνιμα τάσσεται υπέρ της εργοδοσίας και της αντιλαϊκής πολιτικής, όσο και της ΓΣΕΕ και υπογραμμίζει προς τους εργαζόμενους: «Σήμερα δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια. Εγκαταλείψτε τώρα το ΠΑΣΟΚ, τα άλλα κόμματα της πλουτοκρατίας και του ευρωμονόδρομου και τους μηχανισμούς τους. Είναι μονόδρομος η σύγκρουση με αυτές τις επιλογές, με αυτή την πολιτική».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ