Τρίτη 6 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ
Επιβάλλει αυξήσεις στα τέλη ύδρευσης - αποχέτευσης

Και νέα δεινά στις εργατικές - λαϊκές οικογένειες φέρνει ο «Καλλικράτης». Στο πλαίσιο της ανταποδοτικής λειτουργίας των υπηρεσιών, ο Δήμος Κοζάνης αποφάσισε να καλωσορίσει τους πρώην καποδιστριακούς δήμους στο νέο «καλλικρατικό» δήμο και στη Δημοτική Επιχείρηση Υδρευσης και Αποχέτευσης, επιβάλλοντας άγριο χαράτσι στα τέλη σύνδεσης. Στην πραγματικότητα, την πολιτική που χρόνια εφαρμόζει στην Κοζάνη την επεκτείνει και στις υπόλοιπες περιοχές του νέου δήμου.

Την απόφαση αυτή στήριξαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της διοίκησης (ΠΑΣΟΚ) και της ΝΔ. Ο συνδυασμός των Οικολόγων - ΣΥΝ ψήφισε «παρών», επικαλούμενος λειψή ενημέρωση από τη δημοτική αρχή, καθώς, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπός του, δε διαφωνεί με το πνεύμα της πρότασης, ως ανταποδοτικό τέλος. Καταψήφισαν μόνο οι κομμουνιστές σύμβουλοι εκλεγμένοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Σύμφωνα με αυτή την απόφαση το τέλος σύνδεσης με το δίκτυο ύδρευσης καθορίζεται σε βασικό 275 ευρώ + 1 ευρώ για κάθε τ.μ. Το τέλος σύνδεσης με το δίκτυο αποχέτευσης καθορίζεται σε βασικό 290 ευρώ + 3 ευρώ για κάθε τ.μ., έως τα 1.000. Επίσης, στο κόστος περιλαμβάνονται: Τέλος χρήσης αποφρακτικού: 130 ευρώ/ώρα. Τέλος συντήρησης υδρόμετρου: 2,06 ευρώ/τετράμηνο ή 3,09 ευρώ/εξάμηνο. Εγγύηση κατανάλωσης ύδρευσης: 63 ευρώ. Εγγύηση χρήσης υδρόμετρου: 30 ευρώ. Οι παραπάνω τιμές επιβαρύνονται με ΦΠΑ 19%.

Ετσι, π.χ., για ένα σπίτι 100 τ.μ. στην Αιανή, όπου οι κάτοικοι θα πλήρωναν τέλη σύνδεσης νερού και αποχέτευσης 294 ευρώ, με τις καινούριες αυξήσεις θα πληρώσουν γύρω στα 1.180 ευρώ. Και αυτό σε μια περιοχή, όπως η Κοζάνη, που η ανεργία ξεπέρασε το 30%.

«Επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά η αντίθεση που είχε και συνεχίζει να έχει το ΚΚΕ με την εφαρμογή του "Καλλικράτη", ο οποίος αποτελεί γρανάζι και "ιμάντα" μεταφοράς για την πιο αποτελεσματική εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο. Είναι ένας ακόμα οδοστρωτήρας σε βάρος των αναγκών και της ζωής της λαϊκής οικογένειας», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΝΕ Κοζάνης του ΚΚΕ.

Και καλεί τους εργαζόμενους να αντιδράσουν στην πολιτική αυτή, να γυρίσουν την πλάτη στις συγκεκριμένες παρατάξεις και να συμπαραταχθούν με το ΚΚΕ και με το ταξικό κίνημα. Να διεκδικήσουν μια άλλη πολιτική πολύ διαφορετική από αυτήν που εφαρμόζεται μέχρι σήμερα. Μια πολιτική που θα έχει στο κέντρο της τον εργαζόμενο λαό και την κάλυψη των αυξημένων λαϊκών αναγκών του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ