Τρίτη 6 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Πνίγηκαν 20 μετανάστες

Απίστευτη τραγωδία έζησαν οι μετανάστες ανοιχτά της Κεφαλονιάς

Eurokinissi

Απίστευτη τραγωδία έζησαν οι μετανάστες ανοιχτά της Κεφαλονιάς
Σε τραγωδία κατέληξε η προσπάθεια 30 μεταναστών Πακιστανικής καταγωγής να μεταβούν στην Ιταλία, όταν τα ξημερώματα του Σαββάτου το δουλεμπορικό σκάφος στο οποίο επέβαιναν βυθίστηκε - κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες - 60 ναυτικά μίλια δυτικά της Κεφαλονιάς, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τέσσερις μετανάστες, να αγνοούνται 16 και να έχουν διασωθεί μόλις 10.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, η επιχείρηση διάσωσης των ναυαγών ξεκίνησε τις πρώτες πρωινές ώρες όταν και ενημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Ερευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής και το αντίστοιχο Κέντρο Επιχειρήσεων της Ιταλίας, για το ναυάγιο. Οι έρευνες συνεχίζονται μέχρι και σήμερα από δύο σκάφη του λιμενικού. Ωστόσο, μηδαμινές είναι οι ελπίδες για την εντόπιση ζωντανού ή ζωντανών μεταναστών καθώς μετά την παρέλευση του 48ωρου θεωρούνται νεκροί.

Από τους επιζώντες, ένας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με σπασμένο χέρι και οι υπόλοιποι στο καταφύγιο της Αγίας Πελαγίας του νησιού. Σύμφωνα με μαρτυρία ενός από τους επιζώντες το δουλεμπορικό σκάφος ξεκίνησε κάπου από τα δυτικά παράλια της Πελοποννήσου με προορισμό την Ιταλία και από εκεί να μεταβούν σε χώρες της Κεντρικής Ευρώπης.

Παρέμβαση της ΝΕ Κεφαλονιάς του ΚΚΕ

Με αφορμή την νέα τραγωδία στο Ιόνιο Πέλαγος η ΝΕ Κεφαλονιάς του ΚΚΕ σε ανακοίνωσή της, μεταξύ άλλων, τονίζει:

«Η ευθύνη γι' αυτό το αποτρόπαιο έγκλημα δε βαραίνει μόνο τους δουλεμπόρους αλλά πρώτα και κύρια τις κυβερνήσεις των χωρών της ΕΕ, τόσο για τη δημιουργία του μεταναστευτικού φαινομένου όσο και για την απάνθρωπη πολιτική και τα μέσα που αντιμετωπίζουν τους μετανάστες. Ο κανονισμός του Δουβλίνο 2 που στήριξαν ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και ΛΑ.Ο.Σ. αναγκάζει τους μετανάστες να διακινδυνεύουν τη ζωή τους προκειμένου να φτάσουν στη χώρα προορισμού που επιθυμούν.

Ο ελληνικός λαός δεν πρέπει να εξαπατηθεί από την προπαγάνδα των κομμάτων που συγκαλύπτουν τις αιτίες της μετανάστευσης, το ρόλο και τις ευθύνες της ΕΕ και των άλλων ιμπεριαλιστικών οργανισμών. Ζητούμε να παρασχεθεί ολοκληρωμένη στήριξη και αρωγή με χώρους φιλοξενίας ανθρώπινους και αξιοπρεπείς καθώς και να τους δοθούν τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα για να ταξιδέψουν νόμιμα και με ασφάλεια στα κράτη που επιθυμούν».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αλλο ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα με γνωστούς ενόχους (2023-06-17 00:00:00.0)
Εντοπίστηκε σκάφος με 28 πρόσφυγες και μετανάστες (2016-09-01 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2011-11-26 00:00:00.0)
Παραλίγο νέα τραγωδία με πρόσφυγες (2011-02-23 00:00:00.0)
Σύλληψη δουλεμπόρων ανοιχτά της Ζακύνθου (2007-10-09 00:00:00.0)
Νεκρός μετανάστης σε δουλεμπορικό (2005-10-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ