Τετάρτη 7 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΒΟΥΛΗ
Ερώτηση ΚΚΕ για τη νέα μείωση στις επιχορηγήσεις

Οι αντιλαϊκές πολιτικές (και αυτής) της κυβέρνησης έχουν δυσμενείς συνέπειες και στον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Οι οποίες, με αφορμή την καπιταλιστική κρίση, πλέον γίνονται ακόμα χειρότερες και ουσιαστικά τον οδηγούν σε πλήρη αφανισμό. Το νέο ισχυρότατο πλήγμα έρχεται με την απόφαση του υπουργείου Οικονομικών να μειώσει ακόμα περισσότερο τις ήδη πενιχρές επιχορηγήσεις. Για το θέμα αυτό οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας, Γιάννης Ζιώγας, Νίκος Καραθανασόπουλος, Βέρα Νικολαΐδου, Γιάννης Πρωτούλης, Αντώνης Σκυλλάκος κατέθεσαν Ερώτηση - στον υπουργό Πολιτισμού - Τουρισμού, Π. Γερουλάνο - με θέμα «Περικοπές στον Αθλητισμό».

Στο κείμενο αναφέρεται: «Σύμφωνα με πληροφορίες το υπουργείο Οικονομικών έστειλε πρόσφατα εγκύκλιο στη ΓΓΑ σύμφωνα με την οποία περικόπτονται κατά 40% οι επιχορηγήσεις στα Εθνικά Αθλητικά Κέντρα και στις Ομοσπονδίες αθλημάτων από τις ήδη μειωμένες επιχορηγήσεις που προϋπολογίζονταν. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι η κυβέρνηση βάζει ταφόπλακα στον αθλητισμό στη γειτονιά που αποτελεί τη βάση για την ανάπτυξή του.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι δαπάνες που προβλέπονταν στον φετινό προϋπολογισμό μεγάλωναν ακόμα περισσότερο την απόσταση από τις πραγματικές ανάγκες και οδηγούσαν σε μαρασμό την Φυσική Αγωγή στα σχολεία και τα αθλητικά σωματεία. Για την ιστορία αναφέρουμε ότι ο περσινός προϋπολογισμός για την ΓΓΑ ήταν ήδη μειωμένος κατά 11% (περίπου 201.000.000) με βάση το 2009. Μέχρι τις 30\9\2010 οι δαπάνες είχαν ανέλθει στα 198.000.000 ευρώ και φέτος προϋπολογίστηκαν από το υπουργείο για την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού 129.000.000 ευρώ. Αν προσθέσει κανείς και τα 29.000.000 που προϋπολογίζονται για αθλητικές δαπάνες από το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, μιλάμε για μείωση 20% από τον περσινό.

Επίσης για τα ΕΑΚ (Εθνικά Αθλητικά Κέντρα) υπάρχει κατεύθυνση να επιδιώκουν τα ίδια την εκμετάλλευση της περιουσίας τους και να διαθέτουν τις εγκαταστάσεις τους με αμοιβή, που θα βαρύνει τα αθλητικά σωματεία και τους αθλούμενους σε ατομική βάση.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός πώς θα αντιμετωπίσει την όλη κατάσταση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ