Τετάρτη 7 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΔΗΠΑΚ
Καμιά συμμετοχή στις διαδικασίες υλοποίησης του νόμου

Ανακοίνωση της Δημοκρατικής Πανεπιστημονικής Κίνησης ΑΕΙ

Κάλεσμα στην πάλη για να μην εφαρμοστεί ο νόμος - πλαίσιο για την Ανώτατη Εκπαίδευση απευθύνει η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση (ΔΗΠΑΚ) ΑΕΙ στο εκπαιδευτικό - επιστημονικό προσωπικό πανεπιστημίων και ΤΕΙ. Σε ανακοίνωσή της περιγράφει το περιεχόμενο του νόμου και σημειώνει πως «ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Παιδείας οι πιστώσεις για το νέο έτος των συμβασιούχων (ΠΔ 407/80, εκτάκτων ΤΕΙ) οι οποίες είναι μειωμένες πάνω από 50%», γεγονός που «οδηγεί σε δραματικό περιορισμό του αριθμού των διδασκόντων, των μαθημάτων, σε υποβάθμιση των προγραμμάτων σπουδών».

Η ΔΗΠΑΚ καταγγέλλει την ηγεσία της ΠΟΣΔΕΠ που «ξεπερνά κάθε προηγούμενο στήριξης της κυβερνητικής πολιτικής». Δηλώνει, δε, και «την πλήρη αντίθεσή της στο νέο νόμο - πλαίσιο και καλεί τα μέλη ΔΕΠ/ΕΠ να αντιπαρατεθούν στη νέα λαίλαπα. Να αγωνιστούν με όλες τους τις δυνάμεις ώστε να μην εφαρμοστεί ο νέος νόμος - πλαίσιο που θα είναι η ταφόπλακα του δημόσιου - δωρεάν πανεπιστήμιου».

Η ΔΗΠΑΚ «καλεί τους συλλόγους ΔΕΠ, ΕΠ/ΤΕΙ, εκτάκτων ΤΕΙ να καταδικάσουν το νόμο και να αποφασίσουν ότι δεν πρέπει να εφαρμοστεί. Καλεί τους συναδέλφους, τους υπόλοιπους εργαζόμενους στο Πανεπιστήμιο, τους φοιτητές, να μη συμμετέχουν στις διαδικασίες υλοποίησης του νόμου. Καλεί συγκλήτους πανεπιστημίων, συνελεύσεις ΤΕΙ να καταδικάσουν το νόμο και μην προχωρήσουν στις διαδικασίες εκλογής Διοικητικών Συμβουλίων. Παράλληλα, τα όργανα διοίκησης των ιδρυμάτων να μην προχωρήσουν ζητήματα, όπως περικοπές προγραμμάτων σπουδών, διαγραφές φοιτητών, περιστολή φοιτητικής μέριμνας. Να απαιτήσουν την απαιτούμενη χρηματοδότηση, με άμεσο αίτημα την κάλυψη όλων των θέσεων των συμβασιούχων ΠΔ 407/80 και εκτάκτων ΤΕΙ.

Καλεί τους συλλόγους να πάρουν αποφάσεις απεργίας για την Πέμπτη 8 Σεπτέμβρη και συμμετοχής στα συλλαλητήρια φοιτητικών συλλόγων και άλλων φορέων, που οργανώνονται την ημέρα αυτή. Καλεί τους συλλόγους να συμμετέχουν στα συλλαλητήρια με αφορμή τη ΔΕΘ στις 10 Σεπτεμβρίου με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ.

Καλεί τους εργαζομένους, τα ευρύτερα λαϊκά στρώματα, να παλέψουν μέσα από τους μαζικούς τους φορείς για να αποκρουστούν τα νέα αντιδραστικά μέτρα. Να συνενωθούν σε ένα μεγάλο λαϊκό μέτωπο που δεν θα βάζει μόνον εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική, αλλά θα γίνει δύναμη αντεπίθεσης και ανατροπής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ