Πέμπτη 8 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
37ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ
Φωτεινό παράδειγμα για τους αγώνες τού σήμερα

Τα μέλη της ΚΝΕ και οι φίλοι της Οργάνωσης, που θα επισκεφτούν το χώρο του Φεστιβάλ στην Αθήνα, θα έχουν την ευκαιρία να βρεθούν «δίπλα» στην Ιστορία του ΚΚΕ σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο. Μια Ιστορία αλλιώτικη από αυτήν που μαθαίνουν στα σχολεία, βγαλμένη μέσα από αγώνες και θυσίες. Την Ιστορία του ΚΚΕ, που με λύσσα οι αστοί και τα παπαγαλάκια τους προσπαθούν να τη διαστρεβλώσουν, ρίχνοντας τόνους λάσπης και βρωμιάς.

Σε μια περίοδο που έχει την σφραγίδα μιας οξυμένης καπιταλιστικής κρίσης, που τσεκουρώνεται κάθε λαϊκό δικαίωμα και κατάκτηση, η ΚΝΕ και το ΚΚΕ προβάλλουν στο λαό και τη νεολαία πως υπάρχει διέξοδος, πως πρέπει να εμπιστευτούν το ΚΚΕ, που διαθέτει υπερενενηντάχρονη πείρα, πρωτοστατώντας πάντα στους εργατικούς - λαϊκούς αγώνες στη χώρα μας.

Είναι ευκαιρία χιλιάδες εργάτες και εργάτριες, νέοι από λαϊκές οικογένειες να έρθουν σε επαφή με υλικά που είχαν παρουσιαστεί στην Εκθεση Ιστορίας των 90 χρόνων του ΚΚΕ πριν από 3 χρόνια στη Νίκαια, που τώρα θα εκτεθούν προσαρμοσμένα και εμπλουτισμένα στο χώρο του Φεστιβάλ. Οι Οργανώσεις της ΚΝΕ προγραμματίζουν το πέρασμά τους από το συγκεκριμένο χώρο στο Φεστιβάλ, μαζί με τους φίλους της Οργάνωσης, με τους χιλιάδες που βρεθήκαμε πλάι - πλάι στους πλούσιους αγώνες που αναπτύχθηκαν το προηγούμενο διάστημα. Για την κάθε ΟΒ, είτε είναι μαθητική, είτε φοιτητική, είτε κλαδική, θα είναι παρακαταθήκη, τόσο για την ίδια όσο και για τον κόσμο που απευθύνεται, η επαφή με την Ιστορία του ΚΚΕ.

Η προβολή και ειδικά η γνώση της Ιστορίας του ΚΚΕ, που είναι συνυφασμένη με την Ιστορία του ίδιου του εργατικού - λαϊκού κινήματος στη χώρα μας, δεν αποτελεί μόνο υποχρέωση των κομμουνιστών να την μελετούν και να βγάζουν συμπεράσματα από αυτήν. Κάθε συνειδητοποιημένος εργάτης και εργάτρια, κάθε νέος και νέα από λαϊκή οικογένεια, πρέπει να έρθει σε επαφή με την Ιστορία του ΚΚΕ. Να γνωρίσει την ιστορική αλήθεια για την περίοδο της Αντίστασης για το ΕΑΜ, τον ΕΛΑΣ και την ΕΠΟΝ, που ήταν «τέκνα» του ΚΚΕ. Να γνωρίσει την ιστορική αλήθεια για το Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας (ΔΣΕ), που ο τρίχρονος αγώνας του (1946-1949) αποτελεί την κορυφαία στιγμή της ταξικής πάλης στην Ελλάδα κατά τον 20ό αιώνα. Να αντλήσει έμπνευση και μαχητικό πνεύμα από τους χιλιάδες που δε λύγισαν στα ξερονήσια, στις φυλακές και στα κρατητήρια της Ασφάλειας. Να διαλέξει την ανυπακοή, το δρόμο της σύγκρουσης με τα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό, την πάλη για την ανατροπή του καπιταλισμού, τη στράτευση με το ΚΚΕ, όπως έκαναν τόσοι και τόσοι μένοντας πιστοί στα ιδανικά και τις αξίες του ΚΚΕ ακόμα και μπροστά στο εκτελεστικό απόσπασμα. Οι ηγετικές μορφές όπως του Νίκου Ζαχαριάδη και του Νίκου Μπελογιάννη, ειδικά για κάθε νέο κομμουνιστή και εργάτη, αποτελούν φωτεινό παράδειγμα απαράμιλλης πίστης στο δίκιο του αγώνα της τάξης μας και του Κόμματός μας.

Η Ιστορία του ΚΚΕ αποτελεί φωτεινό παράδειγμα για τους αγώνες τού σήμερα, στην πάλη της εργατικής τάξης για το Σοσιαλισμό - Κομμουνισμό, για την Ελλάδα της Λαϊκής Εξουσίας - Οικονομίας, που αποδεσμευμένη από τους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς της ΕΕ και του ΝΑΤΟ θα έχει στο επίκεντρο την κάλυψη των διευρυμένων αναγκών της λαϊκής οικογένειας και των παιδιών της.

Η έκθεση φωτογραφίας που θα υπάρχει στο Φεστιβάλ παρουσιάστηκε σε δημόσιες εκδηλώσεις στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη προς τιμήν των 90 χρόνων του ΚΚΕ. Παρουσιάζεται και σε αυτό το Φεστιβάλ συμπληρωμένη με ταμπλό που αφορούν την τριετία 2008-2011.

Για την επίσκεψη στην Εκθεση Ιστορίας του ΚΚΕ, οι ενδιαφερόμενοι θα απευθυνθούν στις Οργανώσεις της ΚΝΕ. Στο χώρο θα βρίσκονται στελέχη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ που θα βοηθήσουν στην ξενάγηση.


Ακης ΠΟΥΛΟΣ
Μέλος του ΣΠ Αττικής της ΚΝΕ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ