Κυριακή 11 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Οργάνωση του αγώνα από την πρώτη μέρα

Σε πολύμορφη δράση από αύριο κιόλας, από τη μέρα του αγιασμού, καλεί τους εκπαιδευτικούς και μαζί τους γονείς και τους μαθητές το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών. Καλεί να γίνουν παραστάσεις διαμαρτυρίας, συγκεντρώσεις, να παρθούν πολύμορφες πρωτοβουλίες, να οργανωθεί ο αγώνας. «Μην περιμένεις άλλο! Μην δεχτείς να σου φορτώνουν την κρίση για να διατηρηθούν τα κέρδη της πλουτοκρατίας! Να οργανώσουμε τον αγώνα μας όλοι μαζί, εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές, εργατικά σωματεία, ώστε να αποκρούσουμε την επίθεση. Με όλες τις μορφές πάλης», τονίζει η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ και καλεί σε κινητοποιήσεις με άμεσα αιτήματα:

  • Εκτακτη επιχορήγηση των σχολικών επιτροπών από τον κρατικό προϋπολογισμό. Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη γονιών και εκπαιδευτικών για τη λειτουργία των σχολείων.
  • Να έρθουν άμεσα τα βιβλία στα σχολεία.
  • Ασφαλή και δωρεάν μετακίνηση όλων των μαθητών.
  • Μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών, άμεση κάλυψη των κενών.
  • Μονιμοποίηση όλων των ελαστικά εργαζόμενων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών εργασίας.

Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που παίρνονται ανά την Ελλάδα, την Τρίτη 13 Σεπτέμβρη διοργανώνεται διαδήλωση στην Κεφαλονιά, στις 10.30 π.μ. στην κεντρική πλατεία Αργοστολίου. Τη συνδιοργανώνουν το Εργατικό Κέντρο, η ΕΛΜΕ, το Συντονιστικό των μαθητών και σύλλογοι γονέων. Για τον ίδιο σκοπό, αύριο κάνουν και οργανωτική σύσκεψη, στις 8.00 μ.μ., στο αμφιθέατρο του 2ου-3ου Γυμνασίου.

Το ΔΣ της Α' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης προγραμματίζει πολύμορφες αγωνιστικές παρεμβάσεις αύριο το πρωί στις σχολικές μονάδες. Επίσης αύριο, στις 12 το μεσημέρι καλεί σε μαζική παράσταση στην Περιφέρεια Πρωτοβάθμιας - Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας (κτίριο ZEDA). Την Τρίτη 13/9 καλεί σε στάση εργασίας 11 με 2 το μεσημέρι και συγκέντρωση στις 11 π.μ. στο άγαλμα Βενιζέλου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ