Σάββατο 8 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΝΟ
Αντίθετη με τις «συμβάσεις» της ΑΝΕΚ

Να μην προχωρήσει η εταιρία στις απαράδεκτες μεθοδεύσεις της

Την απόσυρση του σχεδίου νέας ατομικής σύμβασης Ναυτικής Εργασίας, με την οποία η ΑΝΕΚ αξιώνει 2.000 περίπου ναυτεργάτες στα πλοία της να αποδεχτούν την καταστρατήγηση των συλλογικών συμβάσεων, απαιτεί με επιστολή της η διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας!

Η επιστολή αφορά τους ναυτεργάτες των πλοίων ΛΑΤΩ, ΛΙΣΣΟΣ, ΑΠΤΕΡΑ, ΚΑΝΤΙΑ, ΡΕΘΥΜΝΟ, ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, ΣΟΦΟΚΛΗΣ Β., ΚΡΗΤΗ Ι, ΚΡΗΤΗ ΙΙ, ΑΡΚΑΔΙ και ΠΡΕΒΕΛΗ. Οπως αναφέρεται, οι πλοίαρχοι των πλοίων αυτών καλούνται την 1η Γενάρη 2000 να υπογράψουν τόσο αυτοί όσο και όλο το πλήρωμα «νέες συμβάσεις ναυτικής εργασίας». Στις νέες συμβάσεις, όπως αναφέρεται ρητά:«Ο κάθε ναυτικός θα αναγράφει ιδιοχείρως και θα υπογράφει ότι: "Δεν ισχύει καμία προγενέστερη σύμβαση που έχει υπογραφεί με την ΑΝΕΚ μέχρι σήμερα"»!

Στην επιστολή της η ΠΝΟ σημειώνει: «Η πρόθεσή σας που εμπεριέχεται στη σχετική εγκύκλιό σας να προβείτε σε σύναψη νέων ατομικών συμβάσεων ναυτικής εργασίας δε μας βρίσκει σύμφωνους και τούτο διότι τα πληρώματα που υπηρετούν ήδη στα πλοία έχουν συνάψει τέτοιες συμβάσεις και έχει ήδη διαμορφωθεί για κάθε μέλος εργασιακό καθεστώς το οποίο προβλέπει και τις αμοιβές».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ