Σάββατο 8 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
Απαιτούν στήριξη οι εργαζόμενοι

Ζητούν την παρέμβαση του υπουργείου Εργασίας για να βρουν δουλιά

Την παρέμβαση του υπουργείου Εργασίας για την ενίσχυση των 230 εργαζομένων του Πρακτορείου Εφημερίδων Αθηναϊκού Τύπου, που έκλεισε πρόσφατα, απολύοντάς τους χωρίς αποζημίωση, θα ζητήσει η Ενωση Προσωπικού στη συνάντησή της με τον υφυπουργό Εργασίας Χ. Πρωτόπαππα, τη Δευτέρα. Επίσης η Διοίκηση του Σωματείου καλεί όλους τους εργαζόμενους των πρακτορείων την Τρίτη 11 Γενάρη, στις 5 το απόγευμα, στα γραφεία του σωματείου για να καθορίσουν την παραπέρα στάση τους.

Το σωματείο θα ζητήσει την παρέμβαση του υπουργείου, ώστε να βρουν δουλιά οι 230 απολυμένοι και να ληφθούν μέτρα στήριξης, όπως πρόωρη συνταξιοδότηση για τους εργαζόμενους των πρακτορείων που είναι στα όρια της σύνταξης και παράταση ευνοϊκών διατάξεων των Φορέων Πρόνοιας μέχρι το Μάρτη 2000.

Οπως τονίζεται στην ανακοίνωση της Ενωσης, το Πρακτορείο οφείλει εκατοντάδες εκατομμύρια στον ασφαλιστικό οργανισμό των εργαζομένων. «Συγκεκριμένα από τον Αύγουστο μήνα δεν έχει δοθεί ούτε μία δραχμή στο ΤΣΕΥΠ, ούτε και οι παρακρατημένες εισφορές των ασφαλισμένων, καθώς και των εκδοτών».

Από την πλευρά της, η Διοίκηση του Σωματείου έχει συζητήσει με τις Διοικήσεις των Πρακτορείων Διανομής Τύπου Αργος - Ευρώπη για να καλυφθούν τυχόν ανάγκες για προσωπικό των παραπάνω Πρακτορείων από τους απολυμένους του Πρακτορείου Εφημερίδων Αθηναϊκού Τύπου. Παράλληλα το Σωματείο έχει ζητήσει συνάντηση με τον υπουργό Τύπου και ΜΜΕ, Δ. Ρέππα.

Τη βαθιά του ανησυχία για την απόλυση, παραμονές Πρωτοχρονιάς, χωρίς να καταβληθούν οι αποζημιώσεις, των 230 εργαζομένων στο Πρακτορείο Εφημερίδων Αθηναϊκού Τύπου, που διέκοψε τις εργασίες του, εκφράζει με ανακοίνωσή του το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ). Η ΕΣΗΕΑ συμπαρίσταται στις προσπάθειες της Ενωσης Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών και ζητά από τους αρμόδιους υπουργούς Εργασίας και Τύπου να παρέμβουν άμεσα για την αντιμετώπιση αυτού του κοινωνικού προβλήματος. Παράλληλα καλεί όλα τα κόμματα της Βουλής και τους συνδικαλιστικούς φορείς να σταθούν στο πλευρό των εργαζομένων για το δικαίωμα στην εργασία και γενικότερα για τα δικαιώματά τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ