Πέμπτη 15 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΑΝ. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
«Καταστροφικές οι συνέπειες» της απόφασης

Ψήφισμα αντίδρασης από την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ανατ. Θεσσαλίας στα σχέδια της κυβέρνησης που απαξιώνουν τον ελληνικό αθλητισμό

Εντονες αντιδράσεις στους ανθρώπους του κλασικού αθλητισμού στην Ανατολική Θεσσαλία (Λάρισα, Μαγνησία) προκαλεί η απόφαση περικοπής των εγκεκριμένων προϋπολογισμών για το 2011. Το ΔΣ της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ανατολικής Θεσσαλίας, τα Σωματεία της δύναμής της, δεκάδες προπονητές, παράγοντες και αθλητές, παλιοί πρωταθλητές υπογράφουν ψήφισμα με το οποίο ζητούν την ανάκληση της απόφασης περικοπής, ώστε να μην αναγκαστούν όλοι οι άνθρωποι της οικογένειας του στίβου να εγκαταλείψουν την αθλητική τους δραστηριότητα.

Μεταξύ των άλλων, στο ψήφισμα αναφέρεται ότι:

  • Οι συνέπειες αυτής της απόφασης θα είναι δραματικές και καταστροφικές, ιδιαίτερα για τους άμεσα θιγόμενους (τους ίδιους τους αθλητές), που θα αναγκαστούν να εγκαταλείψουν την αθλητική δραστηριότητα.
  • Η αναγκαστική παύση λειτουργίας των αθλητικών Ομοσπονδιών θα φέρει και τη διακοπή λειτουργίας των Σωματείων, που δραστηριοποιούνται στα κέντρα και την περιφέρεια, με αποτέλεσμα την απομάκρυνση της αθλούμενης νεολαίας από τους αθλητικούς χώρους.
  • Οι αθλητικοί χώροι που μέχρι σήμερα αποτελούσαν «όαση» στην έρημο που δημιούργησε η οικονομική κρίση και αντίδοτο στην κατάθλιψη που προκαλεί σ' όλους μας η μίζερη θέση της χώρας μας θα εγκαταλειφθούν κι αυτοί στη μοίρα τους χωρίς πόρους συντήρησης.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ