Πέμπτη 15 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - SUPER LEAGUE
Αλλαγές ζητούν οι παράγοντες

Εν κρυπτώ (προφανώς για να αποφευχθούν η παρουσία δημοσιογράφων και οι ενοχλητικές ερωτήσεις) συναντήθηκε χτες ο γγ Αθλητισμού, Π. Μπιτσαξής, με τους Σοφ. Πιλάβιο (πρόεδρο ΕΠΟ), Απ. Παπουτσάκη (πρόεδρο Super League), Πατρίκ Κομνηνό (γενικό διευθυντή του Συνεταιρισμού). Σύμφωνα με τη ΓΓΑ, ήταν μια «εθιμοτυπική επίσκεψη», όπου όμως «συζητήθηκαν όλα τα τρέχοντα θέματα του ποδοσφαίρου».

Βάσει πληροφοριών - που είχαν γίνει γνωστές ως την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές - υπήρξε αρκετή ουσία. Αναφορικά με τα ανοιχτά δικαστικά ζητήματα, το υπό κατάρτιση σχέδιο νόμου, αλλαγές που έγιναν ή θα γίνουν (και κατά παράγοντες του ποδοσφαίρου πρέπει να αλλάξουν ξανά προς το ευνοϊκότερο γι' αυτούς) σε νόμους και κανονισμούς. Επίσης, δεν είναι τυχαίο ότι η συνάντηση των τριών πλευρών έγινε αφού είχε προηγηθεί αυτή της ΕΠΟ με τις διεθνείς αρχές (FIFA, UEFA) - όπου, μεταξύ άλλων, εξετάστηκε το περιβόητο αυτοδιοίκητο και αν γίνονται πολιτικές παρεμβάσεις.

Νωρίτερα, ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, Ανδ. Φάκος, απέρριψε με διάταξή του τις αιτήσεις των διαιτητών Δ. Καλόπουλου και Αλ. Δημητρόπουλου για την επίσπευση επεξεργασίας των σε βάρος τους εκκρεμών πειθαρχικών υποθέσεων (περί εμπλοκής σε φερόμενους ως χειραγωγημένους αγώνες). Σύμφωνα με τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα, δεν υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία που να μπορούν να οδηγήσουν στην αθωότητά τους.

Η απόρριψη για τον Καλόπουλο (εμπλέκεται στο Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 2 - 1) σημαίνει ότι - και τυπικά - δε θα ενταχθεί στον πίνακα διεθνών διαιτητών. Για τον Δημητρόπουλο (εμπλέκεται στο Θρασύβουλος - Ηλιούπολη 1 - 1) ήταν η δεύτερη αίτηση και ισάριθμη απόρριψη. Ο Ανδ. Φάκος προέτρεψε τους δικηγόρους των δύο να καταθέσουν στον ανακριτή αίτηση προτίμησης για πιο γρήγορη εξέταση των υποθέσεών τους. Αντίθετα, οι Γιάχος και Κιοτζένης πήραν απαλλακτική απόφαση από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα.

  • Σε εξ αναβολής αναμέτρηση (για την 1η αγωνιστική) στη Super League, χτες, ο Παναιτωλικός (που έπαιξε καλύτερα στο β' μέρος) επικράτησε του Αστέρα Τρίπολης με 1 - 0 χάρη σε ένα γκολ του Αγγελου Χαριστέα στο 84' πετυχαίνοντας την πρώτη του νίκη στην πρώτη κατηγορία μετά από 34 χρόνια.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ