Παρασκευή 16 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΝΑΡΞΗ «ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΕΦΕΔΡΕΙΑΣ»
Στο ΣτΕ το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος

Ολοκληρώνει η κυβέρνηση τις τυπικές νομικές διαδικασίες ώστε να μπει άμεσα σε εφαρμογή η περιβόητη «εργασιακή εφεδρεία». Χτες δόθηκε στη δημοσιότητα και στάλθηκε για γνωμοδότηση στο Συμβούλιο της Επικρατείας το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος. Σύμφωνα με το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος οι φορείς του Δημοσίου, από τη στιγμή που θα χαρακτηρίσουν μέρος του προσωπικού τους ως πλεονάζον, συντάσσουν και αποστέλλουν στο ΑΣΕΠ «πίνακα πλεονάζοντος προσωπικού» κατά κατηγορία και ειδικότητα, καθώς και τα στοιχεία υπηρεσιακών μεταβολών. Επιπλέον, προσκομίζονται στο ΑΣΕΠ από τους ενδιαφερόμενους τα δικαιολογητικά που αποδεικνύουν τα προσόντα και τις ιδιότητες που επικαλούνται (όπως τίτλους σπουδών κλπ.).

Το «πλεονάζον» προσωπικό των Νομικών Προσώπων θα ενταχθεί σε πίνακες ανά κατηγορία και ειδικότητα που καταρτίζονται ξεχωριστά για κάθε νομικό πρόσωπο. Οι «πλεονάζοντες» πανεπιστημιακής, τεχνολογικής και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κατατάσσονται ανά κλάδο ή ειδικότητα σε πίνακες κατάταξης κατά φθίνουσα σειρά συνολικής βαθμολογίας. Η συνολική βαθμολογία προκύπτει ως άθροισμα των επιμέρους βαθμολογιών που δίνουν τα εξής κριτήρια: Τίτλοι σπουδών, ειδικές γνώσεις, γνώση ξένης γλώσσας, προϋπηρεσία, εμπειρία, ηλικία, οικογενειακή κατάσταση και χρόνος ένταξης στον πίνακα κατάταξης.

Κατά τον ίδιο τρόπο διαμορφώνονται οι πίνακες κατάταξης του «πλεονάζοντος» προσωπικού υποχρεωτικής εκπαίδευσης. Η συνολική βαθμολογία του «πλεονάζοντος» προσωπικού υποχρεωτικής εκπαίδευσης προκύπτει από το άθροισμα της επιμέρους βαθμολογίας που δίνουν η προϋπηρεσία, η εμπειρία, η ηλικία, η οικογενειακή κατάσταση και ο χρόνος ένταξης στον πίνακα κατάταξης.

Οι ενδιαφερόμενοι, κατόπιν αίτησής τους, με βάση τη σειρά κατάταξης, θα μπορούν: Να μεταταγούν σε θέση τακτικού προσωπικού στο δημόσιο τομέα σε ποσοστό 10% των ετήσιων προσλήψεων, καθώς και σε θέσεις εποχιακού προσωπικού έως ποσοστό 30% των θέσεων που προκηρύσσονται. Για την επιλογή σε θέση μερικής απασχόλησης οι κατατασσόμενοι στον πίνακα έχουν απόλυτη προτεραιότητα. Σημειώνεται ότι στο σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος δεν γίνεται λόγος για προγράμματα εθελούσιας εξόδου εργαζομένων που θα κριθούν ως πλεονάζοντες, παρόλο που στο Μεσοπρόθεσμο υπάρχει σχετική αναφορά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ