Παρασκευή 16 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
Αποφάσισε 24ωρη απεργία

Εντείνει τη δράση για τους ανέργους και προχωρά σε συγκεκριμένες αγωνιστικές παρεμβάσεις

Την κήρυξη 24ωρης πανεργατικής απεργίας, με ανοιχτή ημερομηνία, προκειμένου να υπάρξει πανελλαδικός συντονισμός, αποφάσισε, σε συνεδρίασή της, η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, καλώντας όλα τα Σωματεία της δύναμής του να πάρουν άμεσα αντίστοιχη απόφαση.

Οσον αφορά στα χαράτσια, επισημάνθηκε ότι η εργατική τάξη έχει καθήκον να ανατρέψει αυτήν την πολιτική, να μην ανεχτεί να πληρώσει νέους άδικους φόρους Το Εργατικό Κέντρο καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους και συνταξιούχους, να μην πληρώσουν την έκτακτη εισφορά. Καλεί κάθε ΔΣ σωματείου να πραγματοποιήσει άμεσα συνελεύσεις, συσκέψεις και συζητήσεις στους χώρους δουλειάς με τα μέλη του, προκειμένου να αποφασίσουν από κοινού τους τρόπους αντίδρασης και μη πληρωμής των χαρατσιών. Με μαζικές συγκεντρώσεις και άλλες κινητοποιήσεις και ξεχωριστά του κάθε σωματείου, αλλά και του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, να επιστρέψουν ή να κάψουν στις Εφορίες τα ειδοποιητήρια.

Δράση για τους ανέργους

Ταυτόχρονα, η ταξική διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας αποφάσισε να προχωρήσει άμεσα σε αγωνιστικές παρεμβάσεις με θέμα την ουσιαστική προστασία των ανέργων. Συγκεκριμένα:

-- Θα δυναμώσει από κοινού με τα σωματεία τον αγώνα ενάντια στις απολύσεις, για την οικονομική ανακούφιση των ανέργων, για τη διεκδίκηση πλήρους και σταθερής εργασίας για όλους. Θα γίνουν παρεμβάσεις στην κυβέρνηση, στον ΟΑΕΔ, στην Περιφέρεια, σε δήμους και άλλες υπηρεσίες, στις συνοικίες και σε σχολές μαθητείας του ΟΑΕΔ.

-- Θα πάρει μέτρα για να δυναμώσει η ηθική και έμπρακτη αλληλεγγύη στους ανέργους από κάθε σωματείο, στον κλάδο και στη γειτονιά. Για παράδειγμα, η διακοπή ρεύματος, νερού σε σπίτια ανέργων, η έξωση ή η κατάσχεση, η αδυναμία να πληρώσουν τα δίδακτρα των παιδιών ή ακόμη και τα εισιτήρια στα ΜΜΕ, πρέπει να βρίσκει απάντηση άμεσα και δυναμικά, να αποτελεί αφορμή για κινητοποίηση στον κλάδο και στη γειτονιά.

-- Θα αναπτύξει από κοινού με τα σωματεία πολιτιστική και αθλητική δραστηριότητα με αποδέκτες και συμμέτοχους τους ανέργους και τις οικογένειές τους.

-- Θα βοηθήσει κάθε ΔΣ σωματείου να αναπτύξει τη δράση του για τους ανέργους. Κάθε σωματείο πρέπει να χρεώσει μέλος του ΔΣ με την ιδιαίτερη ευθύνη για τους άνεργους του κλάδου.

-- Κάθε σωματείο να παρακολουθεί σταθερά τις εξελίξεις στον κλάδο (καταγραφή ανέργων, επιχειρήσεις που έχουν προβλήματα). Να οργανώνει συχνά συσκέψεις για τη διεκδίκηση των αιτημάτων οικονομικής ανακούφισης των ανέργων. Αυτή η δουλειά μπορεί να ξεκινήσει άμεσα στα σωματεία (Οικοδόμων, Μετάλλου, Εμποροϋπαλλήλων, Ξυλουργών, Ενδυσης, Επισιτισμού, Ιδ. Υγείας, Ιδ. Εκπαίδευσης, κ.ά.).

-- Το ΕΚΛ και τα Σωματεία θα βοηθήσουν στην οργάνωση των ανέργων και σε επίπεδο συνοικίας με τη συγκρότηση Επιτροπών Ανέργων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Περιοδεία στο νοσοκομείο «Η Αγία Βαρβάρα» (2012-10-13 00:00:00.0)
Προτείνει 24ωρη απεργία στις 10 Φλεβάρη (2011-01-13 00:00:00.0)
Στόχος η ενίσχυση της αντιμονοπωλιακής οργάνωσης (2010-11-24 00:00:00.0)
Επιτροπή Αγώνα και άμεσο πρόγραμμα δράσης (2001-02-21 00:00:00.0)
Παναθηναϊκό συλλαλητήριο σήμερα (1995-03-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ