Τρίτη 14 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Παναθηναϊκό συλλαλητήριο σήμερα

Ενάντια στην ανεργία, στη λιτότητα και την ακρίβεια. Οργανώνεται από τη Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων στις 6 το απόγευμα, στην πλατεία Κάνιγγος. Συλλαλητήριο και στην Πάτρα

Μήνυμα αντίστασης και αγώνα ενάντια στην αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης και στην όξυνση του αυταρχισμού δίνουν σήμερα οι εργαζόμενοι της Αθήνας με τη συμμετοχή τους στο παναθηναϊκό, πανεργατικό συλλαλητήριο στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Κάνιγγος, που διοργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή των σωματείων της Αθήνας.Σήμερα εξάλλου πραγματοποιείται συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων της Πάτρας,στις 6.30 το απόγευμα μπροστά στο Εργατικό Κέντρο της πόλης, μετά από κάλεσμα 7 πρωτοβάθμιων σωματείων της περιοχής.

Η πολιτική της κυβέρνησης - τονίζεται στην ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής - είναι ταξική και εξυπηρετεί και εκφράζει τα συμφέροντα των εργοδοτών ντόπιων και ξένων, ενώ καταδικάζει τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού στη φτώχεια και τη μιζέρια. Είναι γνωστό - συνεχίζει - ότι η πλειοψηφία στις διοικήσεις της ΓΣΕΕ και του ΕΚΑ αρνούνται το δρόμο που επιβάλλει η όξυνση των προβλημάτων, αρνούνται να μπουν μπροστά αγωνιστικά. Το κενό της απουσίας τους έρχονται να καλύψουν τα πρωτοβάθμια σωματεία, δίνοντας διέξοδο και προοπτική στους εργαζόμενους.

Η συμμετοχή κάθε συνδικάτου - καταλήγει η ανακοίνωση - κάθε εργαζόμενου, συνταξιούχου άνεργου στο σημερινό συλλαλητήριο, θα είναι μία δυνατή απάντηση στα αντεργατικά σχέδια και τη βία.

Προσυγκεντρώσεις

Στη συγκέντρωση στην πλατεία Κάνιγγος θα καταλήξουν οι προσυγκεντρώσεις των σωματείων, που θα γίνουν στις 5 το απόγευμα: Στην πλατεία Βάθης των κλαδικών βιομηχανικών σωματείων και των εργαζόμενων των Δυτικών Συνοικιών. Στην Ομόνοια τα παραρτήματα των οικοδόμων των περιοχών Ν. Ιωνίας και Φιλαδέλφειας, οι Νότιες Συνοικίες, η Α Περιφέρεια και οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ. Στα Προπύλαια τα παραρτήματα οικοδόμων Βύρωνα, Ηλιούπολης, Μπραχαμίου και οι Ανατολικές Συνοικίες. Στο Πεδίο του Αρεως οι εργαζόμενοι από τις Βόρειες Συνοικίες.

Με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία των Οικοδόμων καλεί τους οικοδόμους να πάρουν μαζικά μέρος στο σημερινό αγωνιστικό πανεργατικό συλλαλητήριο. Επίσης το Σωματείο Καθαριστριών Δημοσίων Σχολείων και η Ενωση Επαγγελματιών Λογιστών,με ανακοινώσεις τους καλούν τα μέλη τους να συμμετέχουν δυναμικά στη σημερινή συγκέντρωση.

Στην Πάτρα

Προσκλητήριο αγώνα ενάντια στην αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης και διεκδίκησης άμεσων μέτρων για την επιβίωση των ανέργων, απευθύνουν 7 πρωτοβάθμια σωματεία της Πάτρας, καλώντας τους εργαζόμενους να πάρουν μαζικά μέρος στη σημερινή συγκέντρωση μπροστά στο Εργατικό Κέντρο της πόλης. Πρόκειται για τα σωματεία Οικοδόμων, Μετάλλου, Κόκα - Κόλα, "Αλουκάν", Μουσικοί Δήμου, Δούρου και "Χαρτελλάς".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ