Τρίτη 14 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΑΟΥΣΑ
Παγκινητοποίηση ενάντια στην αποβιομηχάνιση

Σε κινητοποίηση ενάντια στην αποβιομηχάνιση προχωρούν οι φορείς της Νάουσας. Η ανεργία φτάνει στο 40% του εργατικού δυναμικού, ακόμη και οι εποχιακές θέσεις εργασίας έχουν μειωθεί σημαντικά, η οικοδομική δραστηριότητα είναι σε πτώση και η κρίση στην αγορά είναι πρωτοφανής.

Για το πρόβλημα της ανεργίας στη Νάουσα και μετά από πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο, με τη συμμετοχή φορέων της πόλης. Σύμφωνα με στοιχεία του Εργατικού Κέντρου από τους 9.000 εργαζόμενους της πόλης οι 4.000 είναι άνεργοι. Ακόμη, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία την περίοδο 1987-'91 η πτώση της απασχόλησης στην κλωστοϋφαντουργία άφτασε στο 37%.

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χ. Τρεμπελής πρότεινε τη δημιουργία Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα και συλλαλητήριο στις 29/3 με κλείσιμο καταστημάτων, σχολείων κ.ά., που έγινε ομόφωνα δεκτό από το Δημοτικό Συμβούλιο. Αιχμή στις προτάσεις του Εργατικού Κέντρου είναι η ένταξη της Νάουσας στις περιοχές "φθίνουσας πορείας".

Η δημοτική σύμβουλος του ΚΚΕ Μαρία Μπόσκου έκανε συγκεκριμένη δέσμη προτάσεων, που περιλάμβανε ανάμεσα στα άλλα ενίσχυση της πόλης από τα νομαρχιακά προγράμματα, αντίσταση στις επιλογές της ΕΕ για κλωστοϋφαντουργία, ροδάκινο κ.ά., ενώ τόνισε πως η ένταξη στις πόλεις με "φθίνουσα πορεία" δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται σαν πανάκεια, αλλά χρειάζεται επαγρύπνηση και αγώνας για την εφαρμογή των όποιων από αυτή πλεονεκτημάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ