Τρίτη 14 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Η ελπίδα βρίσκεται στους αγώνες"

Πλούσιος προβληματισμός στη Συνδιάσκεψη της ΚΝΕ Θεσσαλονίκης

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (ανταπόκριση).-

"Η ελπίδα βρίσκεται στους αγώνες". Με τη διακήρυξη αυτή έληξαν οι εργασίες της 11ης Συνδιάσκεψης της ΚΝΕ Θεσσαλονίκης. Η Οργάνωση καλεί τους νέους και τις νέες να συσπειρωθούν γύρω από τον αντιιμπεριαλιστικό - αντικαπιταλιστικό πόλο της ελληνικής κοινωνίας, το ΚΚΕ, να παλέψουν και να ενταχθούν στις γραμμές του μάχιμου επαναστατικού κομματιού της ελληνικής νεολαίας, την ΚΝΕ.

Στη διάρκεια της συνδιάσκεψης από τους ομιλητές έγινε καθαρό ότι γνωρίζουν τις δυσκολίες και τα προβλήματα που υπάρχουν, όμως πιστεύουν ότι τίποτα δε χαρίζεται, αλλά όλα κατακτιούνται, με μαζικούς αγώνες με σταθερό αντιιμπεριαλιστικό περιεχόμενο, για μια ελεύθερη δημιουργική ζωή, για το σοσιαλισμό.

Στη συνδιάσκεψη αναπτύχτηκε πλούσιος προβληματισμός και μεταφέρθηκε εμπειρία από τους χώρους δράσης των μελών της ΚΝΕ, τα σχολεία, τα ΤΕΙ, τους εργασιακούς χώρους, τις συνοικίες.

Στη συζήτηση έγινε ιδιαίτερη αναφορά στο κλίμα αυταρχισμού και εκφοβισμού που καλλιεργείται, με την ποινικοποίηση των μαθητικών αγώνων και τις αποβολές αγωνιστών μαθητών. Επισημάνθηκε η κρίσιμη κατάσταση στα Βαλκάνια και η ανάγκη ανάπτυξης νεολαιίστικου φιλειρηνικού κινήματος. Τέλος, ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην αντιδραστική θεωρία που προβάλλεται από τα Μέσα Μαζικής Εκμαύλισης, τα αφεντικά τους και τους πολιτικούς τους εκφραστές, και με βάση την οποία επιδιώκεται να οδηγηθεί η νεολαία στο μηδενισμό και τις ατομικές λύσεις φυγής.

Τέλος, ψηφίστηκαν ομόφωνα από το Σώμα της συνδιάσκεψης ψηφίσματα συμπαράστασης στον αγώνα των συνταξιούχων και των εργαζομένων στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

Στη Συνδιάσκεψη παραβρέθηκαν και χαιρέτισαν ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ Ν. Σοφιανός,το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας και αντιπροσωπεία της ΚΟΘ με επικεφαλής τον Γραμματέα της Θ. Κωνσταντινίδη.

Οι εργασίες της Συνδιάσκεψης έληξαν με την εκλογή του νέου Συμβουλίου Πόλης και του Γραμματέα της Οργάνωσης. Για τρίτη συνεχή φορά, γραμματέας εκλέχτηκε ο Ν. Χριστάνης,μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ