Σάββατο 17 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Κορυφώνονται οι μουσικές εκδηλώσεις στο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή»

Με τη συμμετοχή σπουδαίων καλλιτεχνών αφιερώματα και λαϊκό γλέντι σήμερα μετά τις 9.30 μ.μ. στο Πάρκο Τρίτση

Υπέροχες «χημείες» μουσικής και ποιητικού λόγου, βαθιά χαραγμένες στις καρδιές και στις συνειδήσεις, θα πλημμυρίσουν και σήμερα το χώρο της Κεντρικής Εξέδρας του Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή». Αμέσως μετά την ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα, στις 9.30 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Το μέλλον δε θα 'ρθει από μονάχο του», με τους Θάνο Μικρούτσικο, Χρήστο Θηβαίο, Γιάννη Κούτρα και Αννα Λινάρδου. Μια μουσική παράσταση γεμάτη από διαλεχτά τραγούδια του Θ. Μικρούτσικου, που «ταξιδεύουν» μυαλό και καρδιά και η αγάπη του κόσμου τα έχει καταστήσει διαχρονικά: Από τα κατεξοχήν πολιτικά τραγούδια του μέχρι τον αξεπέραστο «Σταυρό του Νότου» και μαζί άλλες αγαπημένες δημιουργίες.

Στον ίδιο χώρο, στις 11 μ.μ., με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Οδυσσέα Ελύτη, θα ακολουθήσει το αφιέρωμα με τίτλο «...Και θα λάβουνε τα όνειρα εκδίκηση». Θα πάρουν μέρος οι Δημήτρης Μητροπάνος, Βασίλης Λέκκας, Δημήτρης Μπάσης, Ανδριάνα Μπάμπαλη. Απαγγελία: Κώστας Καζάκος. Ενορχήστρωση: Γιάννης Παπαζαχαριάκης. Ενα «ταξίδι» στη σπουδαία ποίησή του, που ενέπνευσε δεκάδες μουσικούς δημιουργούς και μετουσιωμένη σε τραγούδι δεν έπαψε να βρίσκεται στα χείλη και στην καρδιά του λαού μας. Είτε μέσα από εμβληματικά έργα όπως το κορυφαίο «Αξιον Εστί», έργο που αγγίζει βαθιά τα σπλάχνα της Ρωμιοσύνης κι έγινε σύμβολο αντίστασης και αγώνα, είτε μέσα από λυρικές μελοποιήσεις.

Στη Λαϊκή Σκηνή, σήμερα (11.30 μ.μ.), το πρόγραμμα θα κορυφωθεί με λαϊκό γλέντι με τον Βαγγέλη Κορακάκη. Ο μουσικός δημιουργός θα παρουσιάσει ένα καθαρόαιμο λαϊκό πρόγραμμα, πλημμυρισμένο από αθάνατα τραγούδια και δικές του δημιουργίες. Ενα απάνθισμα λαϊκών και ρεμπέτικων τραγουδιών, που φέρουν την υπογραφή των μεγάλων δημιουργών, μαζί με δικές του επιτυχίες που κουβαλούν το «άρωμα», το ήθος και το ύφος μιας παλιότερης, ανόθευτης προσέγγισης στο τραγούδι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ