Σάββατο 17 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Οι εικαστικοί στηρίζουν την αντιιμπεριαλιστική δράση

Εκθεση διοργανώνουν από κοινού η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης και το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας

Από τη συμμετοχή της ΕΕΔΔΑ σε περσινό λαϊκό συλλαλητήριο
Από τη συμμετοχή της ΕΕΔΔΑ σε περσινό λαϊκό συλλαλητήριο
Εκθεση Εικαστικών Τεχνών, με στόχο τη στήριξη και ενίσχυση του έργου της Ελληνικής Επιτροπής Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) - έργου που συμπληρώνει φέτος 30 χρόνια - διοργανώνει το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας σε συνεργασία με την ΕΕΔΔΑ (10-29 Νοέμβρη), στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων «Μελίνα Μερκούρη».

Στα πλαίσια της αντιιμπεριαλιστικής δράσης και αλληλεγγύης με τους αγωνιζόμενους λαούς της γης, η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) απευθύνθηκε στο ΕΕΤΕ για την πραγματοποίηση της έκθεσης για την ενίσχυση των ιδρυτικών σκοπών της ΕΕΔΔΑ, τον αγώνα για την εδραίωση της φιλίας των λαών, την προάσπιση των δικαιωμάτων και θεμελιωδών ελευθεριών τους και την εξάλειψη της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

Η ΕΕΔΔΑ από το 1981, εκφράζει την έμπρακτη αλληλεγγύη της στα κινήματα των λαών της Ασίας, της Αφρικής, της Λατινικής Αμερικής. Στέκεται στο πλευρό των μεταναστών που διεκδικούν ένα καλύτερο μέλλον, διωγμένοι από τις πατρίδες τους, κατατρεγμένοι από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Παλεύει ενάντια στην συμμετοχή ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων στις αποστολές του ΝΑΤΟ και της ΕΕ και για την επιστροφή των ελλληνικών στρατευμάτων που βρίσκονται εκτός συνόρων.

Υπερασπίζεται τον παλαιστινιακό λαό στον αγώνα του ενάντια στη δολοφονική ισραηλινή μηχανή που, με τη στήριξη των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, του στερεί κάθε ανθρώπινο δικαίωμα, μαζί και το αυτονόητο δικαίωμα να έχει δική του πατρίδα. Εναντιώθηκε στο απάνθρωπο «απαρτχάιντ» που είχε μετατρέψει το λαό της Νότιας Αφρικής σε υπόδουλο μέσα στην ίδια του την πατρίδα. Στηρίζει τους αγώνες των λαών της Λατινικής Αμερικής, που αγωνίζονται ενάντια στον ιμπεριαλισμό για μια πιο δίκαιη κοινωνία. Εκφράζει την αλληλεγγύη της στο λαό της Κούβας, που αγωνίζεται μέσα σε τρομερά αντίξοες συνθήκες ζητώντας άμεση άρση του αποκλεισμού που έχουν επιβάλλει οι ΗΠΑ εδώ και 50 χρόνια, άμεση απελευθέρωση των 5 Κουβανών αγωνιστών από τις φυλακές των ΗΠΑ, την κατάργηση της κοινής Θέσης της ΕΕ.

Το ΔΣ του ΕΕΤΕ, που αγωνίζεται πάντα για τις λαϊκές ελευθερίες και τα δημοκρατικά δικαιώματα, που αναπτύσσει πολιτιστικές πρωτοβουλίες για τους ίδιους αντιιμπεριαλιστικούς σκοπούς μέσα και από την ενίσχυση και ανάπτυξη της καλλιτεχνικής δημιουργίας, έκανε ανοιχτή πρόσκληση στους καλλιτέχνες να πλαισιώσουν την έκθεση αυτή, έκθεση με ελεύθερο θέμα που τα έργα θα διατίθενται και θα είναι προσιτά για την στήριξη των σκοπών της ΕΕΔΔΑ. Η υποβολή των δηλώσεων συμμετοχής θα γίνεται ως τις 29 Σεπτέμβρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ