Σάββατο 17 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πυρκαγιές με σύμμαχο το δυνατό αέρα

Eurokinissi

Εως αργά το βράδυ μαίνονταν οι πυρκαγιές που ξέσπασαν χθες το μεσημέρι στην Εύβοια, στη Φθιώτιδα, στο Κιλκίς, αλλά και στον Αλμυρό, με τους ισχυρούς ανέμους να βοηθούν το καταστροφικό τους έργο.

Συγκεκριμένα, λίγο μετά τις 11 το πρωί, ξέσπασε φωτιά στη δασική περιοχή Αντια στην Κάρυστο. Στο σημείο βρέθηκαν 36 πυροσβέστες με 12 οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρο τμήμα ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιούσαν μέχρι τη δύση του ηλίου δύο ελικόπτερα. Οι δυνατοί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή καθιστούσαν δύσκολο το έργο της κατάσβεσης. Παράλληλα, τρεις ώρες μετά, εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Εξω Παναγίτσα, στη Χαλκίδα όπου βρέθηκαν και επιχειρούσαν 15 πυροσβέστες με επτά οχήματα και δύο αεροσκάφη.

Νωρίς το απόγευμα ήταν η σειρά της Αμφίκλειας να δοκιμαστεί από την πύρινη λαίλαπα, καθώς φλόγες ξεπήδησαν στην περιοχή Ξυλικοί.

Μόλις ένα μήνα περίπου από την προηγούμενη πυρκαγιά, χθες το σκηνικό επαναλήφθηκε στη Φυλακή Αλμυρού Βόλου. Οι φλόγες κινούνταν μακριά από κατοικημένη περιοχή και στο σημείο βρίσκονταν 18 πυροσβέστες με οχτώ οχήματα και 17 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ένα αεροσκάφος και ένα ελικόπτερο. Τέλος, φωτιά εκδηλώθηκε το απόγευμα σε δασική έκταση στην περιοχή Παλαιό Λιθωτό στο Κιλκίς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ