Σάββατο 17 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καταψήφισαν το επιχειρησιακό πρόγραμμα της Περιφέρειας

Σε ενημέρωση του περιφερειακού συμβουλίου σχετικά με την πρώτη φάση υλοποίησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Θεσσαλίας, καθώς και για το ΕΣΠΑ, προχώρησε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κ. Αγοραστός, ενόψει και της συνάντησης των περιφερειαρχών με τον Ευρωπαίο Επίτροπο για την Περιφερειακή Επιτροπή που θα γίνει στις αρχές της βδομάδας που έρχεται.

Σε δήλωσή τους, οι περιφερειακοί σύμβουλοι του ΚΚΕ που εκλέχτηκαν με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» - Β. Μπούτας, Ν. Γκατζής, Β. Κρανιάς - σημειώνουν:

«Το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιφέρειας Θεσσαλίας στοχεύει σε μια ανάπτυξη υπέρ των συμφερόντων του κεφαλαίου και όχι σε μια ανάπτυξη για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών. Αυτήν την ανάπτυξη, που προωθεί, με κάθε τρόπο και όλα τα μέσα, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με την αγαστή συνεργασία της ΝΔ και του ΛΑ.Ο.Σ. και την, επί της ουσίας, συμφωνία του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, υπηρετεί η Περιφερειακή Αρχή και οι άλλες παρατάξεις, παρά τις επιμέρους «διαφορές» και «διαφωνίες» που προβάλλουν.

Το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα, όπως και το ΕΣΠΑ, εντάσσεται σε ένα μακροπρόθεσμο σχεδιασμό για το συντονισμό όλων των αντιλαϊκών πολιτικών της ΕΕ στο πλαίσιο της Στρατηγικής της Λισαβόνας, μέσω της οποίας επιδιώκεται η επιτάχυνση των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων, η απελευθέρωση των αγορών, η πιο γρήγορη εφαρμογή των ιδιωτικοποιήσεων, η ένταση της επίθεσης στις εργασιακές σχέσεις και τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων.

Βεβαίως, η πολιτική ηγεσία της Περιφέρειας, σε μια προσπάθεια να εξαπατήσει τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα της περιοχής μας, κάνει λόγο για ανάπτυξη, γενικά κι αφηρημένα, χωρίς να απαντάει στο βασικό ερώτημα: «Ανάπτυξη για ποιόν»;

Δηλώνει πως στρατηγική της επιλογή είναι «η διαμόρφωση μιας διακριτής θεσσαλικής ταυτότητας με αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων και αντιμετώπιση των αδυναμιών του αγροτοδιατροφικού τομέα, των υδάτινων και φυσικών πόρων, των υπηρεσιών τουρισμού, πολιτισμού, των υποδομών επιχειρηματικότητας».

«Λόγια παχιά» και, επιτούτου, γενικά, για να κρυφτεί ότι στόχος και των περιφερειακών προγραμμάτων είναι η ενίσχυση του κεφαλαίου, η αύξηση των κερδών του, που συνδέεται και συνδυάζεται με μείωση εργατικών μισθών, καταπάτηση εργατικών δικαιωμάτων, διόγκωση της φτώχειας της εργατικής - λαϊκής οικογένειας.

Ο λαός της περιοχής μας και της χώρας μας δε χρειάζεται έργα και δράσεις από τα οποία θα «χοντρύνουν» κι άλλο τα πορτοφόλια κάποιων μεγαλοβομηχάνων - μεγαλοεργολάβων, θα λυθούν προβλήματα που εμποδίζουν την ακόμα μεγαλύτερη κερδοφορία του κεφαλαίου.

Χρειάζεται έργα και δράσεις για την εξυπηρέτηση των δικών του ζωτικών αναγκών, την επίλυση των δικών του προβλημάτων. Αναγκών και προβλημάτων που συνδέονται με την εξασφάλιση μόνιμης, σταθερής και καλά αμειβόμενης εργασίας, με τη διασφάλιση δημόσιας, δωρεάν και αναβαθμισμένης Παιδείας, Υγείας - Πρόνοιας, με τη λύση του προβλήματος της λαϊκής κατοικίας, με την αντισεισμική και αντιπλημμυρική θωράκιση, με την προστασία του περιβάλλοντος, με τη δημιουργία πολιτιστικών και αθλητικών υποδομών που θα είναι στην υπηρεσία των λαϊκών στρωμάτων κ.ά.

Γενικότερα, ο λαός μας χρειάζεται μια διαφορετική ανάπτυξη, που θα στηρίζεται στον κεντρικό σχεδιασμό της οικονομίας, με εργατικό - λαϊκό έλεγχο και, αξιοποιώντας όλα τα παραγωγικά και τα άλλα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Θεσσαλίας και της χώρας μας, θα στοχεύει, πραγματικά, στη διασφάλιση της λαϊκής ευημερίας.

Προϋπόθεση γι' αυτό είναι να φύγει η εξουσία από τα χέρια των μονοπωλίων και να περάσει στα χέρια του λαού και προς αυτήν την κατεύθυνση είναι ανάγκη να δρα και να παλεύει το λαϊκό κίνημα.

Στη βάση αυτής της λογικής κι αυτής της προοπτικής, οι σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» καταψηφίζουμε το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιφέρειας Θεσσαλίας και δηλώνουμε πως θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για την πλήρη ενημέρωση του λαού της περιοχής μας και για τη συγκρότηση και ανάπτυξη ενός Λαϊκού Μετώπου Αγώνα για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, που περνάει και μέσα από τις Περιφέρειες και τα άλλα όργανα της Τοπικής Διοίκησης».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Φάρμακο» για την περιφέρεια η... ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας (2006-03-30 00:00:00.0)
Πάνε αλλού τα λεφτά (2006-01-06 00:00:00.0)
Ανάπτυξη υπέρ του κεφαλαίου (2005-06-07 00:00:00.0)
Με προκλητική διαφήμιση "σκεπάζουν" την αναπτυξιακή "γύμνια" (1998-09-08 00:00:00.0)
ΚΚΕ: Αγώνας για παραγωγική ανάπτυξη (1998-08-30 00:00:00.0)
Από παραγωγικό κέντρο, "πέρασμα" του μεγάλου κεφαλαίου (1998-08-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ