Πέμπτη 22 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Μουσικές «διαδρομές»

Οι «encardia» (φωτ.), το ελληνικό συγκρότημα που εμπνέεται δημιουργεί και παρουσιάζει μουσικές και τραγούδια μέσα από τη μουσική παράδοση της Κάτω Ιταλίας, δίνουν συναυλία αύριο (8.30 μ.μ.), στο Κηποθέατρο Παπάγου, συντροφιά με τον Κώστα Θωμαΐδη. Το χορευτικό ντουέτο «Ballo den mare», αναπόσπαστο κομμάτι του σχήματος θα παρουσιάσει τρεις διαφορετικές εκδοχές του χορού της ταραντέλας, που για αιώνες λειτούργησε θεραπευτικά στο δηλητηριώδες τσίμπημα της αράχνης «Ταραντούλα» και διατηρείται ζωντανός μέχρι σήμερα στις περιοχές του Σαλέντο, της Νάπολης και του Γκαργκάνο. Στην παράσταση θ' ακουστούν και τραγούδια από τη νέα δισκογραφική δουλειά του συγκροτήματος.

  • Γνωστά «ελαφρά» τραγούδια από ασπρόμαυρες ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου ερμηνεύει ο Μπάμπης Τσέρτος, με τη συμμετοχή της Ειρήνης Τουμπάκη (22-24/9), στην αυλή του «Badminton».
  • Τραγούδια και μουσικές «για μια φίλη που το έχει ανάγκη» καταθέτουν μουσικοί και συγκροτήματα, σε μια ιδιαίτερη βραδιά, το Σάββατο (10 μ.μ.), στη μουσική σκηνή «Αυλαία» (Αγ. Ορους 15, Βοτανικός, 210.3474.074). Συμμετέχουν οι: «Σπυριδούλα», «Υπόγεια Ρεύματα», Απόστολος Ρίζος, Απόστολος Καλτσάς - «Μυθοτοπία», «Chewing Gun», «Pink Tank Project».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ